Tommelen ned for Storebrand-planer

Det innsendte forslaget fra Storebrand for Hoffsveien 1 kan ikke anbefales.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er den foreløpige konklusjonen fra Plan- og bygningsetaten med Ellen de Vibe (bildet) i spissen til Storebrands omfattende planer for Hoffsveien 1 på Skøyen. Storebrand foreslår en ny utnyttelse på 80 000–100 000 kvadratmeter BRA for området, inkludert deler av eksisterende bebyggelse. De nye høydene skal være i henholdsvis 11, 13 og 21 etasjer.

I utgangspunktet ønsker Storebrand å bevare Hoffsveien 1C (10 900 kvadratmeter) og Hoffsveien 1D (17 300 kvadratmeter), alternativt utbygd i et siste byggetrinn. Hoffsveien 1 A (11 200 kvadratmeter) skal derimot rives, likeså de mindre byggene B og E.

14 000 m2Høyest utnyttelse for den nye bebyggelsen blir det ved dagens Hoffsveien 1A/B. Planene er 21 etasjer på om lag 14 000 kvadratmeter, med inngang til den nye T-banestasjonen på Skøyen. Storebrand ser også på mulighetene for etablering av nytt hotell i planområdet, som høyhus i Hoffsveien 1A og B.

Ifølge Plan- og bygningsetaten er området egnet til boligformål. Byplangrepet foreslår middels boligandel (50 prosent) i det meste av planområdet, unntatt en mindre del mot selve knutepunktet i sørøst. Her foreslås det en lav boligandel på 20 prosent.

Planmyndighetene konkluderer med at området har et stort og viktig potensial for ny byutvikling med høy utnyttelse. Det forutsetter kvalitet i bebyggelsen og omkringliggende, fremtidige byrom. Men, Plan- og bygningsetaten mener det fremlagte prosjektet ikke gir et godt byplanmessig svar på utvikling av det etaten mener er en viktig del av Skøyen-området.

Må utredesProsjektet til Storebrand kan dermed ikke anbefales. Etaten skriver at høyder og bebyggelsesstruktur må vurderes nærmere. Byplangrepet foreslår maksimale høyder på 12-16 etasjer. En bebyggelse over 12 etasjer må utredes i sammenheng med forslag til andre høye bygg i ved knutepunktet.

Det må også sikres publikumsrettet virksomhet mot Hoffsveien, mot torg i nord og mot det viktige byrommet i sør nærmest kollektivknutepunktet. Og som for Møller Eiendom, Storebrand vil bli møtt med krav om rekkefølgebestemmelser for å «sikre utbygging av nødvendig offentlig byromstruktur og bidrag til sikring av Fornebubanen».

ParallelloppdragEtaten anbefaler videre at det gjennomføres arkitektkonkurranse/parallelloppdrag. Storebrand planlegger å gjennomføre en arkitektkonkurranse for videre å utvikle skisseprosjektet og se helhetlig på planområdet. Dette ønskes gjennomført i tett samarbeid med Plan- og bygningsetaten og Ruter, som har initiert områderegulering for Fornebubanen og Skøyen.

Ruter er nemlig helt avhengig av å rive eller endre deler av Hoffsveien 1 A. Storebrand ønsker ifølge planmyndighetene å se på eiendommen når revisjon av overordnet plan er igangsatt. For prosjekter på Skøyen skal det foreligge godkjent områderegulering før utbygging tillates.

Powered by Labrador CMS