Skulle selge, kjøpte i stedet

Publisert Sist oppdatert

Salto ble lagt ut for salg i januar i år. bakgrunnen var at majoritetseier Schage Eiendom ønsket seg ut. Nå har de imidlertid gjort helomvending og kjøpt ut de andre eierne for rundt 2,85 milliarder kroner. 

Schage hadde før oppkjøpet en eierandel på 57 prosent, og den samlede verdien på Salto er satt til rundt 5 milliarder kroner. 

Les også: Salto er i sluttforhandlinger

– Under prosessen har vi blitt mer og mer positive til selskapet og ser store muligheter fremover. Salto er et av de mest attraktive og spennende eiendomsselskapene i Norge og vi mener det fremover ligger et betydelige potensiale for verdiskapning i virksomheten, særlig knyttet til ekspansjonsplanene. Vi har god kapasitet i Schage Eiendom og vi ville ikke la denne muligheten gå fra oss, selv om konklusjonen var noe annerledes enn da prosessen startet, sier Egil Svoren, adm. direktør i Schage Eiendom i en pressemelding. 

Les også: Thon økte med 1,6 milliarder

Mange interessenter

I den samme meldingen påpekes det at Norges fjerde største kjøpesenterselskap, Salto Eiendom, i 2015 vært igjennom en omfattende og vellykket salgsprosess tilrettelagt av Pangea Property Partners og advokatfirmaet BAHR. Det har vært stor interesse for selskapet, både lokalt og internasjonalt. Under prosessen kom det inn en rekke attraktive bud fra velkjente investorer, også på nivåer over prisforventningen. 

Like fullt, så valgte Schage Eiendom å takke nei til disse budene og heller kjøpe ut øvrige aksjonærer på en brutto verdsettelse rundt 5 milliarder kroner (på 100 prosent basis).

Les også: Citycon har fullført kjøpet av Sektor

Les også: Shopping i skuddet

19 eiendommer

Salto er et av de største kjøpesenterselskapene i Norge, med 19 eiendommer fordelt på 307.000 kvadratmeter og en forventet butikkomsetning på 6,1 milliarder kroner i 2015. Selskapet har bygget en solid portefølje av handelseiendommer siden etableringen i 2006, og består i dag av 19 eiendommer. 

Parallelt med oppbyggingen av eiendomsporteføljen er det etablert en meget kompetent stab på 25 personer på hovedkontoret i Asker, og en erfaren driftsorganisasjon ute på kjøpesentrene. Lønnsomheten i Salto er meget god og selskapet utvikler seg bedre enn årets budsjett.

Les også: Nok et kjøpesenter under hammeren

– Salto Eiendom er et spennende selskap med en fantastisk historie. Selskapet har bygget verdier hvert eneste år, og fremstår i dag som et komplett kjøpesenterselskap, med en spennende portefølje av mellomstore sentre, som gjerne har nummer én-posisjonen i sine respektive markedsområder. Vi mener det vil være tydelige synergier i å knytte selskapet enda tettere til Schage Eiendom, sier Svoren.

Les også: Scala kjøper fire nye kjøpesentre

Seks prosent igjen

Frem til overtagelsen er Schage Eiendom største aksjonær, med 57 prosent av aksjene. Etter utkjøpet av de øvrige hovedaksjonærene – Varner Kapital (26 prosent), AVA Invest (6 prosent) og Sportsmagasinet (5 prosent) – kontrollerer Schage Eiendom 94 prosent av selskapet. 

Schage Eiendom opplyser at selskapets øvrige aksjonærer vil få samme tilbud som hovedaksjonærene.

Les også: Her kommer 4000 m2 nye butikklokaler

Les også: Vekst i shopping

Les også: Dette senteret er for stort

 

Powered by Labrador CMS