Lagt på is

Isen fortsetter å legge seg over Eiendoms-Norge, denne gangen i nord.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NEnyheter skrev så langt tilbake som i desember 2012 at Bertheusgården AS i Harstad skal selges. Aktiva i dette selskapet er eiendommene Fjordgata 5 (se foto) og Hvedingsgt. 1. Beliggenheten er midt i Harstad sentrum,

Leietakere er blant andre COOP Nord, Statens vegvesen og altså NAV. Disse leiekontraktene løp i 2012 med en gjenværende kontraktstid på 8-10 år. Aksjene og eiendommene skulle overdras «as-is».

Prisantydningen var 87,5 millioner kroner, som hadde tilsvart en netto direkteavkastning (yield) på 7 prosent. Men, det blir ikke noe salg, i hvert fall ikke i denne omgang.

– Vi har ikke trukket salget, men lagt det på is, fordi vi fikk ikke den responsen vi hadde håpet på, sier eiendomssjef Gunnar Åmot Hansen hos eieren Nordic Eiendom til NEnyheter.

Hvedingsgt. 1 – den såkalte Bertheus Gården – er et kontorbygg med butikklokaler i fire etasjer og er i fire etasjer, med et bruttoareal på 2800 kvadratmeter. Fjordgata 5 inneholder 3100 kvadratmeter med kontorlokaler. der alt er utleid med lange kontrakter. I første etasje leier REMA 1000.

Nordic Eiendom er en del av Nordic Gruppen, som er et nordnorsk forretningskonsern med hovedkontor i Harstad, og som omfatter en rekke eiendomsselskaper som er etablert eller kjøpt opp. I tillegg til hotelleiendommer består bygningsmassen også av forretningsbygg, kjøpesenter, industri- og lagerbygg.

Til sammen eier og forvalter selskapet i dag over 80 000 kvadratmeter med eiendom og tomter over hele Nord Norge.

Powered by Labrador CMS