Storsalg i nord

Bodø Storsenter er til salgs, prisen kan bli godt over 200 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er DTZ Realkapital Capital Markets som er engasjert for å selge 100 hundre prosent av aksjene i Bodøhuset Eiendom AS, som er det formelle salgsobjektet. Bodøhuset Eiendom eier Bodø Storsenter (bildet,) et handels- og kontorsenter som ble åpnet i desember 2012.

Aksjene i Bodøhuset Eiendom er eid av fem aksjeselskaper, som igjen er eid av ulike aksjeselskaper og privatpersoner. Ingen av eierne eier over 30 prosent.

Bodø Storsenter er et kombinasjonsbygg i tre etasjer, hvorav 1. og 2. etasje er butikker og 3. etasje er kontorer. Det er i tillegg totalt ca. 170 parkeringsplasser på tomten og i parkeringshuset. Bygget er lokalisert i krysset Verkstedveien/Gamle Riksvei på Stormyra, Verkstedveien 1, ikke langt fra Nordlandshallen.

DTZ Realkapital skriver i en liten «teaser» at Stormyra er ett av Nordlands beste handelspunkter. De to største kjøpesentrene i området, City Nord og Trekanten, er blitt bygget ut og kan ifølge DTZ vise til en omsetningsvekst på over 40 prosent fra 2009-2011. Samlet omsetning for de to sentrene var i 2012 om lag 1,5 milliarder kroner.

Ifølge DTZ er butikkene i Bodø Storsenter komplementære til butikkene i de to andre sentrene og bidrar til å styrke Stormyra som handelsdestinasjon. Leietakere er blant annet leketøyskjeden Toys R Us og Expert (2500 kvadratmeter) og Gresvig med sitt G-MAX-konsept, som leier hele første etasje. Kontoretasjen i senteret utgjør 2600 kvadratmeter.

De nye eierne kjøper seg inn i et senter som har om lag 8,5 års vektet gjenværende tid av leiekontraktene, 9,3 år for handelsarealene. DTZ skriver at senteret er hundre utleid til det de omtaler som solide leietakere. Det er også potensial for omsetningsleie utover minimumsleie, som for 2014 er beregnet å utgjøre snaue 18,2 millioner kroner.

Forutsetter vi 16 millioner kroner i nettoleie og et netto direkteavkastningskrav (yield) på rundt 7 prosent, indikerer det en salgssum på 225-230 millioner kroner. Potensialet for høyere leieinntekter kan trekke opp prisen, mens en yield på 7,25-7,5 prosent indikerer 215-220 millioner i salgssum, gitt forutsetningen om leieinntekter.

Mange store kontorbygg i Bodø var i fjor tilsynelatende til salgs, men dette salgsrushet er nå avlyst.

Powered by Labrador CMS