Mæland slakter Fornebu-prosjektet

OBOS-sjef Martin Mæland er ikke nådig mot boligprosjektet til Scandinavian Property Development (SPDE) ute på Fornebu.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Mæland sier til Budstikka.no at arkitektene har fått altfor stort spillerom på Fornebu, og betrakter hele prosjektet som ”svinedyrt”.

– Byggekostnadene der ute er altfor høye. Bebyggelsen er feil prosjektert, med boliger som er svinedyre å bygge. Småhus i to etasjer med garasjekjeller, for eksempel, klart det blir fryktelig kostbart, er den krasse dommen fra OBOS-sjefen overfor Budstikka.

Mæland mener prosjektet burde ha vært utviklet i nært samarbeid med entreprenørene, slik OBOS gjør, og låse fast utbyggingen gjennom garanterte maksimalpriser. Nå er kostnadsbildet på Fornebu blitt altfor høyt. – De ligger godt over 40 000 kroner kvadratmeteren i byggekost. I OBOS har vi ennå ikke passert 30 000-grensen. 26 000-28 000 kroner er normalpriser på et normalt flott prosjekt med normale garasjeløsninger og moderne, pen bebyggelse, hevder Mæland.

Han mener salgsprisene på Fornebu må ned. – Noe er galt, når man opererer med godt over 60.000 kroner som en slags minimum selvkost, med et normalt påslag på toppen. Det blir ikke mange lærere, sykepleiere og butikkansatte Fornebu-beboere med slike priser, sier Martin Mæland til Budstikka.

OBOS eier 7,6 prosent av SPDE, etter å ha kjøpt aksjer i sommer fra Aberdeen Property Investors. Mæland utelukker ikke ytterligere oppkjøp.

– Svaret er ja, gjerne flere tomter. Jeg har stor tro på effekten av å spre dagens eierskap, sier OBOS-sjefen.

Det ble onsdag kjent at OBOS og Aspelin Ramm kjøpte Norske Skogs hovedkontor på Oxenøen ved Fornebu for 430 millioner kroner. Sammen med hovedkontoret på 11 000 kvadratmeter, fikk kjøperne et tomteareal på 56 000 kvadratmeter. OBOS og Aspelin Ramm signaliserte at de kan tenke seg å bygge nytt ved siden av hovedkontoret.

Powered by Labrador CMS