Superhotell på Økern

Aspelin Ramm og OBOS bygger om Alcatel-bygget på Økern til et superhotell. Det er en skrikende mangel på hoteller i den delen av Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Den flotte arkitekturen til det gamle hovedkontoret til Alcatel på Økern blir nå åpnet for allmennheten når Aspelin Ramm og OBOS slår sine krefter sammen i selskapet Hotell 33 AS. De to partnerne skal bygge om og målet er å få ett av de flotteste hotellene i Oslo.

200 millionerOmbyggingen av kontorbygningen til hotell kommer på rundt 200 millioner kroner. Hotell 33 AS har allerede inngått en avtale med Petter Stordalens hotellselskap Choice.

– Det er Choices Quality-kjede som skal drive hotellet. Bygget har tidligere vært Alcatels hovedkontor og har veldig bra arkitektur. Vi har store ambisjoner for hvordan dette skal bli, sier Daniel Öhman til NæringsEiendom.

Han kommer fra Aspelin Ramm-systemet og er daglig leder i Hotell 33.

– Vi har gjort en del innvendig, og begynner med det som krever rammebetingelser nå.

Stor troMålet er at byggeperioden ikke skal ta lengre tid enn 12 måneder, slik at hotellet kan åpnes i mai 2008.

– Vi har veldig stor tro på Økern-området. Det er et kraftig underskudd på hotell i denne delen av Oslo. Sammenlignet med byer som København og Stockholm er det i Oslo få hoteller mellom byen og hovedflyplassen. Oslo indre by begynner samtidig å bli veldig tett, og det er gode kommunikasjonsmuligheter på Økern, sier Öhman.

Det nye Quality-hotellet får stort konferanseareal med en bankettsal som tar 500 personer.

– Det er mangel på konferanselokaler i Oslo, sier Öhman.

Nye utbyggingerDet nye hotellet på Økern er imidlertid ikke det eneste Aspelin Ramm holder på med i området. Selskapet er i samtaler med Oslo kommune om å etablere en videregående skole på Økern. I tillegg skal Aspelin Ramm bygge et nytt bilsenter for Toyota på 20.000 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS