FORTETTING: Dette er ett av flere bykvartaler som skal utvikles.
FORTETTING: Dette er ett av flere bykvartaler som skal utvikles.

Vil ha 90 leiligheter i det nye kvartalet

Stor-Oslo Eiendom og Oxer Eiendom har holdt på med planarbeidet noen år, og nylig sendte de inn et revidert forslag til detaljregulering.

Publisert

Skramstadkvartalet på Bragenernes i Drammen betegner Prins Oscars gate, Nedre Storgate og Omstedgata, Tomtegata. Dette 3,7 mål store området ligger på nordsiden av Drammenselva, rett ved kjøpesenteret CC Drammen, og inneholder flere eldre bygninger og store parkeringsarealer.

Noen av disse bygningene skal bevares, mens andre rives ifølge reguleringsplanen som legger opp til cirka 90 leiligheter totalt. Disse skal fordeles på ca. cirka 80 leiligheter i ny bebyggelse og resten i eksisterende. Hele første etasje mot Tomtegata tilrettelegges det for forretning, bevertning og offentlig/privat tjenesteyting, går det frem av saken.

Kanskje start neste år

- Kvartalet opparbeides med tre til seks etasjer med den høyeste bebyggelsen i hjørnene. Herfra trappes bebyggelsen ned mot de bevaringsverdige byhusene. Varierte byggehøyder skaper dynamikk og hierarki i kvartalet, og avspeiler det historiske mangfoldet av forskjellige bygningshøyder som preger bydelen, skriver plankonsulent Arkitema Arcitechts.

Hans Petter Semlitsch er leder for virksomhetsutvikling og prosjekt i Oxer Eiendom. Han sier at prosjektet skal førstegangsbehandles i juni og så er det offentlig høring.

- Vi har god dialog med kommunen og håper vårt forslag er noe de kan gå med på. Hvis alt går som det skal får vi også et vedtak i år og kan starte salget neste år, sier

Egentlig skulle de ha begynt på Skramstadkvartalet i 2019, men planen ble brått stoppet da kommunen glemte å frede eiendommer i et annet prosjekt.

- Dermed var vi maksimalt uheldige siden de tok igjen fredningen hos oss. Men nå er vi i gang og vi bygger alt i ett når vi først setter i gang. Dette er ett av mange kvartaler på Bragernes som skal utvikles. Vi bygde på Grev Wedels Plass for få år siden og JM er i gang på nabotomta vår nå, påpeker han.

Scala Eiendom som kjøpte CC Drammen i 2019 vil på sin side plusse på med 14 etasjer.

Mange små leiligheter

Utviklerne vil bygge 7.050 kvadratmeter over bakkenivå og 2.800 under. Eksisterende bebyggelse som opprettholdes er 1.400 kvadratmeter. Cirka 25 prosent av leilighetene planlegges som toroms på 35-65 kvadratmeter. Cirka 50 prosent planlegges som treroms med 65-70 kvadratmeter og den siste firedelen planlegges som fire- og femroms på over 70 kvadratmeter.

- Enn så lenge har vi ikke reklamert noe for Skramstadkvartalet, men det har likevel vært noen få henvendelser. Med mange små enheter tipper vi interessen blir god når vi først slipper prosjektet med tanke på det nye sykehuset som bygges rett ved. Vi har god tro på dette området av byen, poengterer han.

Semlitsch tør ikke spå hva det vil koste å utvikle dette kvartalet, det avhenger både av hvor mye de får bygge og naturligvis kommende byggekostnader.

- Men det blir noen hundre millioner kroner, påpeker han.

Powered by Labrador CMS