Aktuelt:

KRITISK TIL ØKT BESKATNING PÅ BOLIG: Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne. (Foto: Christiane Y. Vibe/Huseierne)

- Vil få store konsekvenser for norske boligeiere

- Skatteutvalget foreslår dyptgripende endringer i boligbeskatningen som vil ha store konsekvenser for norske husholdninger, sier Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne.

Publisert

Professor Ragnar Torvik overleverte i dag til NOU 2022:20 Et helhetlig skattesystem til finansminister Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp).

Utvalget foreslår en rekke endring av skattesystemet generelt og en rekke endringer av boligbeskatningen spesielt.

Generalsekretær Morten Andreas Meyer, generalsekretær i Huseierne, kritiserer forslagene. Han peker på at Huseierne mener at bolig er folks hjem, og at det ikke kan skattlegges på linje med andre investeringer:

- Utvalget skiller ikke mellom folks hjem og investeringer og aksjer. Det bærer forslagene deres preg av. Vi i Huseierne er her grunnleggende uenige.

Må kunne eie og ta vare på boligen

Meyer peker også på at norske boligeiere i årene som kommer vil ha ekstra store utgifter til boligene sine, blant annet som følge av økte kommunale avgifter. Da må man være forsiktig med å skattlegge boligene for hardt:

- En viktig pilar i velferdssamfunnet vårt er at folk med vanlige jobber og inntekter kan eie og ta vare på sitt eget hjem. Endringer i skattesystemet må ikke rokke ved denne viktige verdien, sier Meyer.

Powered by Labrador CMS