Aktuelt:

ANKE: Påtalemyndighetene anker tingrettens dom etter drapet på Fevziye Kaya Sørebø. Dette er en av eiendommene til Sørebø hvor drapsmannen var prosjektleder. Foto: Glen Widing

Vil anke Frogner-dommen

Påtalemyndighetene vil anke dommen mot Sajid Rauf Malik på 13 år og seks måneders fengsel etter drapet på Fevziye Kaya Sørebø på Frogner.

Publisert Sist oppdatert

I april ble Sajid Rauf Malik dømt til 13,6 års fengsel på Fevziye Kaya Sørebø. Sørebø ble i april 2021 skutt ni ganger i hodet på åpen gate på Frogner i Oslo. I dommen fra Oslo tingrett heter det at drapet «objektivt sett er meget grovt, og hadde et klart preg av henrettelse».

Nå er det klart at det blir en ny runde i retten, etter at påtalemyndighetene har bestemt seg for å anke dommen.

– Påtalemyndigheten anker tingrettens dom hva gjelder straffeutmålingen. Påtalemyndigheten mener, i motsetning til tingrettens flertall, at drapet var overlagt. Ut over det har jeg ingen kommentarer til tingrettens dom, skriver statsadvokat Aud Kinsarvik Gravås i en epost til NTB.

Sørebø og Malik hadde før drapet vært i konflikt over lengre tid. Fevziye Kaya Sørebø krevde erstatning for feil og mangler i byggeprosjekter som drapsmannen var prosjektleder for, og i desember 2020 ble han dømt til å betale 11,8 millioner kroner i erstatning til Sørebø. I tillegg ble han dømt til å betale kvinnens sakskostnader på 900.000 kroner.

I september i fjor omtalte Estate Nyheter at privatboligen til Sajid Rauf Malik i Bærum var solgt for 33 millioner kroner. Sørebøs krav mot Malik var sikret med utleggspant, og ved salget av boligen ble Sørebøs krav på til sammen 12,7 millioner kroner gjort opp.

Powered by Labrador CMS