Aktuelt:

SOLGT: Boligen til Fevziye Kaya Sørebøs drapsmann på Jar i Bærum er solgt. Dødsboet etter Sørebø har fått innfridd et pengekrav som var tinglyst på eiendommen. Det blir likevel ny rettsrunde om kravet.
SOLGT: Boligen til Fevziye Kaya Sørebøs drapsmann på Jar i Bærum er solgt. Dødsboet etter Sørebø har fått innfridd et pengekrav som var tinglyst på eiendommen. Det blir likevel ny rettsrunde om kravet.

Frogner-drapet: Drapsmannens privatbolig er solgt for 33 mill

Store deler av salgssummen har gått til dødsboet etter Fevziye Kaya Sørebø.

Publisert Sist oppdatert

28. april i fjor ble Fevziye Kaya Sørebø (51) skutt og drept i Torstrups gate på Frogner i Oslo. Drapsmannen ble pågrepet av politiet på E18 i Bærum kort tid etter. Da hadde han våpen i bilen.

Mannen har i avhør erkjent at han skjøt Sørebø ni ganger i hodet med en halvautomatisk Glock-pistol på kloss hold. Han har erkjent straffskyld for drapet.

Fikk arrest i siktedes bolig

Som tidligere omtalt var siktede og avdøde innblandet i en langvarig sivil tvist. Drapsmannen var prosjektleder for flere byggeprosjekter i Oslo for Fevziye Kaya Sørebø og hennes ektemann. Ektemannen døde i 2018.

Fevziye Kaya Sørebø krevde erstatning for feil og mangler i byggeprosjektene, og i desember 2020 ble prosjektlederen dømt til å betale 11,8 millioner kroner i erstatning til Fevziye Kaya Sørebø. I tillegg ble han dømt til å betale kvinnens sakskostnader på 900.000 kroner.

Sørebø fikk i mars 2021 arrest for beløpet - samlet 12,7 millioner kroner, i boligen til prosjektlederen. Eiendommen ligger på Jar i Bærum, rett ved Jar skole.

Den siktede kjøpte eiendommen i oktober 2011 for 6,6 millioner kroner sammen med sin kone. Eiendommen var den gang bebygd med en tomannsbolig og garasje fra 1950-tallet.

I 2012 fikk han tillatelse til å rive de gamle bygningene og erstatte de med et nytt, stort hus. Mannen fikk godkjent oppføring av ny enebolig med valmet tak over to etasjer pluss kjeller, med et samlet bruksareal på hele 459 kvadratmeter. Innvendig inneholder huset seks soverom, fem bad/wc, walk-in-closet og underjordisk garasje. Tomten er på 892 kvadratmeter. Oppføringen av bygget tok rundt to år og det ble utstedt ferdigattest i desember 2014.

Erstatningssaken med de drøyt 12 millioner kronene ble anket. Men da en av partene døde, ble saken automatisk satt på vent. Kravet gikk deretter i arv, nærmere bestemt til ekteparet Sørebøs to barn.

Jar-boligen solgt i sommer

Ved en arrest er pengekravet sikret gjennom tinglyst utleggspant. Dette pantet følger boligen. Men i sommer ble det registrert ny eier på siktedes bolig på Jar i Bærum. Grunnboksutskrift viser at eiendommen skiftet eier i juni. Overdragelsessummen var 33 millioner kroner.

Kjøperen er en 39 år gammel mann, som tidligere har vært registrert bosatt i utlandet. Han har flere styreverv i fiskerinæringen.

Advokat for Fevziye Kaya Sørebø er Marius Rød i advokatfirmaet Bing Hodneland. Han er også verge for Sørebøs to barn. Rød svarer slik på spørsmålet om hva som er nå er status for det tinglyste pengekravet på 12,7 millioner kroner:

- Da eiendommen ble solgt, ble pengekravet innfridd. Hele beløpet på ca. 12,7 millioner kroner er dermed gjort opp.

Det er fremdeles uenighet rundt kravet. Det betyr at saken skal opp til ny behandling i domstolene.

- Det er berammet ankeforhandling i Borgarting lagmannsrett i mars 2023, sier advokaten.

Overdro huset til kona

Det er i tillegg kjent at politiet begjærte heftelse i siktedes bolig på inntil ti millioner kroner etter det brutale drapet i april i fjor. Men politiet fikk ikke medhold i dette i Oslo tingrett. Bakgrunnen er at mannen 12 dager før drapet overdro sin del av eiendommen til sin kone. Angivelig skjedde dette fordi paret skulle skilles.

Politiet anførte i retten at overdragelsen av drapssiktedes eierandeler er proforma, men fikk ikke gehør for dette av domstolen. Politiet anket ikke avgjørelsen.

Powered by Labrador CMS