Transaksjon:

SOLGT: Kongens gate 8/Kirkegata 9.

Tvenge og Union-fond med på stor transaksjon i Kvadraturen

Et Oslo Finans-syndikat har fått med seg UNION Real Estate Fund III og FRAM Eiendom på å kjøpe Kirkegata 9/Kongens gate 8 i Oslo sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Transaksjonen er en såkalt club deal med fire deltakere, hvor UNION Real Estate Fund III og FRAM Eiendom er ankerinvestorer i prosjektet. Selger er Arctic-syndikatet Oslo Sentrumsinvest AS. Det er Oslo Finans som har tilrettelagt for transaksjonen.

Det var i 2017 at Arctic Securities kjøpte Kirkegata 9/Kongens gate 8 fra Telenor Eiendom Holding. Telenor har tidligere brukt eiendommen som en kombinasjonseiendom som huset teleteknisk utstyr og kontorplasser. Nå er det en kontoreiendom hvor Statsbygg står som leietaker og Nærings- og fiskeridepartementet bruker lokalene. Telenor er også leietaker i bygget.

Eiendommen har et areal på 19.345 kvadratmeter og tomteareal på 2.166 kvadratmeter. Transaksjonen ble gjennomført som en direkte deal/«off-market» mellom partene.

Fra kjøpersiden har Oslo Finans fått bistand i fra Heilo Eiendom som kommersiell rådgiver og Advokatfirmaet Ro Sommernes har bistått juridisk. Selgerne har fått bistand fra Arctic Securities som finansiell rådgiver og Advokatfirmaet Selmer som juridisk rådgiver.

Eiendommen har i år rundt 90 millioner kroner i leieinntekter, inkludert investeringsleie.

Powered by Labrador CMS