STOR FABRIKK: Eiendommen har et samlet areal på 35.000 kvadratmeter.
STOR FABRIKK: Eiendommen har et samlet areal på 35.000 kvadratmeter.

Arctic med storsalg (+)

Et Arctic-syndikat med Kim Erla som største aksjonær har solgt en industrieiendom på Frøya som er leid ut til Salmar. Mye tyder på at det er Oslo Pensjonsforsikring som er kjøperen.

Publisert

Arctic Securities etablerte selskapet Frøya Industrieiendom Invest AS i juli 2018 for å kjøpe Industriveien 51 på Frøya fra et syndikat satt opp av Industrifinans. Eiendommen er leid ut til Salmar på en leiekontrakt som løper til utgangen av 2032 og huser Salmars fabrikk Innovamar. Nå har Arctic-syndikatet solgt eiendommen.

Eiendomsverdien var ifølge Arctic Securities 486,2 millioner kroner. Leieinntektene var ifølge regnskapet til Frøya Industrieiendom AS 43,9 millioner kroner i 2019. Eier av eiendommen har ifølge årsrapporten til Salmar en rett, men ingen plikt, til å selge eiendommen tilbake til Salmar ved utgangen av leiekontrakten for 70 millioner kroner.

Største eieren av syndikatet er Kim Erlas City Finansiering, med 55,5 prosent av aksjene i Frøye Industrieiendom Invest AS. Erik Borgersen Holding eier 34,5 prosent av syndikatet, mens Byggteknikk Prosjekt eier 10 prosent.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.