BILLIGSALG: Bygården på Frogner rommer 13 leiligheter. Foto: Privatmegleren.

Dumper bygård til ni mill under takst

Boligbygg utnyttet koronakrisa og sikret seg sikret seg en billig eiendom.

Publisert Sist oppdatert

30. mars – midt under koronautbruddet i Norge – fikk Boligbygg budaksept på Munkedamsveien Eiendom AS, det vil si eiendommen Munkedamsveien 82B. Oslo kommune er dermed villig til å bla opp 53,5 millioner kroner for den gamle bygården, hvilket er mange millioner under  prisantydningen. Kjøpet forventes behandlet av bystyret i september 2020, ifølge en pressemelding.

–  I økonomiske krisetider ser vi at vi kan investere kommunens ressurser mer effektivt. Derfor jobber vi på høygir selv om store deler av Norge for tiden går for halv maskin, sier Kaja Strøm-Hansen som er seksjonsleder for kjøp og salg i Boligbygg.

LES OGSÅ: Nå er tempo viktig

Selger er TFK Invest ved Thor Fegth Kvakkestad. Kjøpet har forbehold om godkjenning i foretakets eget styre, samt i bystyret. Bygården fra 1936 ligger i Vika i Bydel Frogner rommer 13 leiligheter. Med varierende størrelser fra 39 til 62 kvadratmeter like ved Aker Brygge, egner kjøpet seg godt til boligkommunale formål, mener Boligbygg.

LES OGSÅ: Nærmer seg utsolgt og 220 mill i boligsalg

– Gitt bystyrets godkjenning gjør vi et godt kjøp som er helt i tråd med våre overordnede føringer, nemlig å skaffe rett bolig til rett beboer, og å få mer bolig for hver krone, sier Strøm-Håkonsen fornøyd.

Bygården er godt vedlikeholdt og holder en gjennomgående god standard. Alle leilighetene er derimot ikke renovert i nyere tid, så noe oppgradering og overflatebehandling forventes før nye beboere kan flytte inn.

LES OGSÅ: PBE liker ikke å bli stresset

 

 

Powered by Labrador CMS