– Nå som vi har fasiten på hvor vanskelig det er for helsepersonell å finne et sted å bo i Oslo, er det trist å tenke på at ting kunne sett annerledes ut, sier Anne-Rita Andal i Leieboerforeningen.
– Nå som vi har fasiten på hvor vanskelig det er for helsepersonell å finne et sted å bo i Oslo, er det trist å tenke på at ting kunne sett annerledes ut, sier Anne-Rita Andal i Leieboerforeningen.

Tollefsen-salget: «Det er tragisk at så mange leieboliger nå forsvinner fra markedet»

1.250 personer må finne seg et nytt sted å bo etter at Oslo universitetssykehus og staten har kjøpt 10 sykehusblokker fra Ivar Tollefsen-selskapet Fredensborg.

Publisert Sist oppdatert

I dag ble det kjent at Fredensborg har solgt 10 blokker med adressene Sinsenveien 56-74 til Oslo universitetssykehus og staten for 1,5 milliarder kroner. Tomtene skal innlemmes i planområdet for nye Aker sykehus.

De 10 blokkene inneholder 474 leiligheter, noe som betyr at 1.250 personer må finne seg et nytt sted å bo.

Organisasjonssekretær Anne-Rita Andal i Leieboerforeningen synes «det er tragisk at så mange leieboliger nå forsvinner fra markedet».

– Når det er sagt, tar jeg det for gitt at Heimstaden, som den profesjonelle aktøren de er, vil tilby erstatningsboliger med lignende vilkår til leieboerne sine, og at alle de som bor i sykehusboligene i dag blir godt ivaretatt i denne prosessen, sier hun.

Andal mener at Oslo kommune aldri skulle ha solgt sykehusboligene i utgangspunktet.

– Salget var kraftig kritisert, og nå som vi har fasiten på hvor vanskelig det er for helsepersonell å finne et sted å bo i Oslo, er det trist å tenke på at ting kunne sett annerledes ut, sier hun.

Andal mener også at Tollefsen – uten det opprinnelige salget av sykehusboligene – «neppe hadde vært en av landets rikeste».

– Det er tragisk at profitt på boliger som opprinnelig var eid av det offentlige og nå kjøpes tilbake av det offentlige, havner i lomma på en privat investor som har nettopp har overført 45 milliarder kroner til familien i Sveits, mener Andal.

Powered by Labrador CMS