Aktuelt:

INTERESSE: Kommunen opplevde stor interesse fra flere tilbydere som ville utvikle dette prosjektet.

Ti budgivere sloss om å få kloa i Teknikken, INEO Eiendom stakk av med seieren

25 aktører meldte sin interesse for konkurransen om få bygge 100 leiligheter - 10 aktører la inn bud.

Publisert

Den 9,5 mål store Teknikken Sør-tomta like ved Universitetssjukehuset er eid av Stavanger kommune og skal reguleres til bolig. Dette er der den tidligere fagskolen Teknikken sto før den ble revet i fjor.

For utvikling av denne tomta satte kommunen i gang et pilotprosjekt med mål om å skape et sosialt bærekraftig boligområde, og utlyste dermeden åpen tilbudskonkurranse for salg,

I konkurransegrunnlaget ble det stilt krav om å tilrettelegge for en god beboermiks, det vil si folk flest, førstegangsetablerere, samt et selveid bofelleskap for personer med utviklingshemming.

og den var det INEO Eiendom og Helen & Hard arkitekter som vant med sitt prosjekt «Sammen».

- Valg av team er basert på deres forslag til konsept og den samlede kompetanse, erfaring og gjennomføringsevne av innovative sosialt bærekraftige boligprosjekter med felleskaps- og delingsløsninger, ifølge en pressemelding.

Stor interesse

Tilbydere ble invitert til å komme med nye ideer og løsninger og se mulighetene på tomta, i tillegg konkurrerte de om pris.

– Teknikken Sør er et pilotprosjekt for kommunalt-privat samarbeid. 25 aktører meldte sin interesse for konkurransen, forteller prosjektleder Grete Kvinnesland i det kommunale foretaket Stavanger utvikling.

De fikk inn ti bud før fristen.

– Vi er positivt overrasket over den store interessen og imponert over kvaliteten i tilbudene. Flere av tilbyderne kunne ha realisert et attraktivt boligprosjekt på Teknikken Sør, men kun ett team kunne vinne og få kjøpe tomta, sier hun.

Kvinnesland påpeker også at innovasjon og overføringsverdi samt hovedtemaet sosial bærekraft ble vektlagt ved vurdering av tilbudene. I tillegg til konseptet har Stavanger utvikling stor tro på at vinnerne kan skape det ønskede fellesskapet.

Innbyr til fellesskap

– Vi har utarbeidet et plangrep basert på klyngetun hvor folk kan møtes på mange ulike måter. Den romlige organiseringen og arkitektoniske utformingen innbyr til medvirkning, deling og felleskap på ulike nivåer: Et sentralt tun for alle, fellesrom i hver boligklynge og en krans som knytter det hele sammen. En enkel arkitektonisk struktur som skaper identitet og tilrettelegger for møter og aktivitet på mangfoldige måter, sier arkitekt Randi Augenstein i Helen & Hard arkitekter.

Markedssjef Roy Klungtvedt i INEO Eiendom understreker at de som en lokaleid boligutvikler er glade for at deres ideer og løsninger oppfyller kommunens ønske om å skape et sosialt bærekraftig boligområde.

- Det er ikke foretatt en regulering enda, men vi estimerer omkring 100 enheter og det vil da også si at det tar noen år før vi kommer i gang her. Vi ønsker god fremdrift og en aktiv samhandlings- og medvirkningsprosess i utviklingen av prosjektet. Målet er at boligene skal stå klar for innflytting i 2025, sier han.

Salgsstart blir da omkring sommeren 2023, byggestart i årsskiftet 23/24 og overtakelser ca 18 måneder etter det.

Powered by Labrador CMS