SOLGT: Siva Fakkelgården.
SOLGT: Siva Fakkelgården.

Tema kjøper mer næringseiendom

Fra og med i dag eier de Fakkelgården på Lillehammer.

Publisert

Fakkelgården er et signalbygg fra OL på Lillehammer i 1994 og ligger i tilknytting til Høgskolen på Storhove, ca. seks kilometer nord for Lillehammer sentrum. Nå har Selskapet for industrivekst solgt sine aksjer i Siva Fakkelgården as til Tema Næringsbygg ifølge en pressemelding.

Overtagelse er 1. oktober 2021.

– Siva kom inn som deleier i 1998, og ble ti år senere eneeier av eiendommen. Med et langsiktig perspektiv har selskapet investert betydelige midler i eiendommen og utviklet Fakkelgården til et næringsbygg med virksomheter i ulike bransjer som leietagere, heter det.

Bygget er i underkant av 15.000 kvadratmeter med brutto årlige leieinntekter på 15,2 millioner kroner.

Hva Siva fikk for bygget er ikke kjent.

– Siva investerer i bygg basert på vårt formål om å utløse og legge til rette for lønnsom næringsutvikling i hele Norge. I dag er Fakkelgården så godt som fullt utleid og ferdig utviklet, og for Siva er dette riktig tidspunkt å realisere et salg, sier eiendomsdirektør Lise Bartnes Aalberg.

Tema Næringsbygg er et datterselskap til Gjøvik-baserte Tema Eiendom. Sist dette selskapet var på handletur i eiendomsmarkedet var da de for tre uker siden kjøpte fire handelseiendommer i Oslo av AKA.

Fakkelgården huser i dag flere viktige teknologiselskaper og arbeidsplasser i innlandsregionen, blant annet igjennom Dialecta, IKOMM og Eidsiva. Fylkesarkivet Innlandet er største leietager og betjener i dag fylket etter fylkessammenslåing mellom Hedmark og Oppland.

Powered by Labrador CMS