SOLGT: Salget innebærer at AKA ikke lenger har noen eiendommer innenfor Ring 3 i Oslo.
SOLGT: Salget innebærer at AKA ikke lenger har noen eiendommer innenfor Ring 3 i Oslo.

Eiendomskjempe fra Innlandet kjøper dagligvareeiendommer i Oslo

Tema Eiendom har kjøpt fire eiendommer i Oslo av AKA med årlige leieinntekter på 10,5 millioner kroner.

Publisert

Spesialisten på dagligvareeiendom AKA har inngått avtale om salg av fire eiendommer sentralt i Oslo. Eiendommene er leid ut til Norgesgruppen/Kiwiog har årlige leieinntekter på 10,5 millioner kroner. Tre av eiendommene var en del av oppgjøret da AKA solgte sine aksjer i Norgesgruppen for drøye 10 år siden. Den fjerne, i Refstadveien 46, ble kjøpt i det åpne markedet i 2015. Salget innebærer at AKA nå ikke eier noen eiendommer innenfor Ring 3 i Oslo.

– Det er hyggelig at et solid selskap som Tema nå overtar eiendommene. Men det betyr ikke at AKA har stengt døren for fremtidige investeringer i hovedstaden, sier investeringsdirektør i AKA, Hallvard Thoresen.

Union Norsk Næringsmegling har vært selgers rådgiver i transaksjonen. Salget gjøres ved at Tema Eiendom tar over eierselskapene til Sognsveien 66, Kyrre Greppsgate 19, Møllergata 58A og Refstadveien 46,

– Det har vært en nesten ti år lang og meget hyggelig reise i Oslo med vår samarbeidspartner Norgesgruppen, og ikke minst en hyggelig reise økonomisk sett for AKA. Salget gir oss muligheter til ytterligere investeringer, og vekst i porteføljen, sier Thoresen.

Tema Eiendom har bygd sten på sten på Innlandet og har mesteparten av sin eiendomsportefølje i kommunene Gjøvik, Ringsaker, Hamar, Lillehammer og Østre Toten. Selskapet har 112 eiendommer med et samlet areal på 321.800 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS