BLIR EN DEL AV INNOVATION WEEK: Proptech Norways Daniel Butenschøn lover mer internasjonalt fokus på Proptech Summit.
BLIR EN DEL AV INNOVATION WEEK: Proptech Norways Daniel Butenschøn lover mer internasjonalt fokus på Proptech Summit.

– Det blir en enda mer internasjonal Proptech Summit

Daniel Butenschøn i Proptech Norway gleder seg til årets Proptech Summit, som legges til storarrangementet Oslo Innovation Week.

Publisert Sist oppdatert

Daniel Butenschøn i Proptech Norway gleder seg til årets Proptech Summit, som legges til storarrangementet Oslo Innovation Week.

De seneste årene har proptech-eventet Proptech Summit vært en del av Oslo Urban Week, som Oslo Metropolitan Area arrangerer hver høst. Nå går Proptech Norway ut av OUW-samarbeidet når årets Summit skal arrangeres den 27. September på Mesh Youngstorget.

– I år plasserer vi arrangementet til Oslo Innovation Week for å gjøre koblingen til globale innovasjonsmiljøer og kapitalmiljøer sterkere. Vi ønsker samtidig et enda tydeligere fokus på tech-løsninger som allerede er i bruk for å forbedre eiendomsbransjens bunnlinje og karbonavtrykk, sier daglig leder Daniel Butenschøn i Proptech Norway.

Han lover et enda tettere og mer nettverksorientert event enn i fjor, da det ble samlet til sammen 1.600 mennesker over store arealer på Entras bygg Rebel.

– Det blir to tettpakkede scener med over 60 presenterere og en diger networking lounge, hvor det kan være 300-400 mennesker samtidig. Vi er ganske stolte av den miksen vi har fått til, med en tredjedel eiendomsfolk, en tredjedel kapitalfolk og en tredjedel tech-folk. Vi tror det blir enda mer internasjonalt enn tidligere. Det har allerede vært representanter fra 15 land som har meldt sin ankomst, sier Butenschøn.

Proptech Summit åpner med den faste investorfrokosten, hvor investorer, eiendomsinnovatører og gründere diskuterer status i bransjen og fremtidige forretningsmodeller for bærekraftsdrevne eiendomsselskaper. Deretter vil Proptech Summut fordele arrangementet på to scener.

– Tema er «Bricks and bytes and the business of decarbonisation». Det handler om forretningsmodellene som eiendomsbransjen søker etter. Bakgrunnen er at bransjen aldri har vært under sånn press som nå. Det er klimaregulering og prispress på alt og nye måter å arbeide og bo på. Det har tvunget eiendomsbransjen til å tenke nytt. Veldig mange eiendomsselskaper har satt seg hårete mål og de skjønner at teknologi er nøkkelen til å lykkes. Nå skal gårdeiere på scenen og fortelle om hvilke løsninger de har tatt i bruk for å spare penger og bidrar til klimarapportertingen, sier Butenschøn.

– Hva er høydepunktene i programmet?

– Vi har fått inn mange bra navn. Dasha Krivonos fra Copenhagen Institute for Future Studies. Hun skal snakke om hvordan man bygger inn risiko i strategien og bruker det som et konkurransefortrinn. Cecilie Hellestveit skal snakke om ny teknologi og AI, og det blir en kavalkade av sterke norske og internasjonale navn gjennom hele dagen. Seansen AI, The Builder and The Architect skal gå gjennom AI-verktøyene som gir fordeler akkurat nå. I Retrofit Bonanza får vi med oss løsninger fra eiendomsaktører over hele landet om hvordan de har gått frem med ny teknologi og hva de har fått ut av det. Jeg gleder meg også til OK Computer, som ser på hvordan vi kan ta inn teknologi som kan halvere plantidene, sier Butenschøn.

– Hva med festen?

– Det skal vi også ha. Vi har Oslo Innovation Weeks største fest om kvelden, Proptech by Night at Oslo Innovation Week. Der er det gratis å være med.

Powered by Labrador CMS