STERKT MARKED: Analysesjef Ragnar Eggen forteller om et fortsatt sterkt transaksjonsmarked. Foto: Helge Brekke
STERKT MARKED: Analysesjef Ragnar Eggen forteller om et fortsatt sterkt transaksjonsmarked. Foto: Helge Brekke

Superavkastning på eiendom

Eiendommer i Oslo sentrum med korte leiekontrakter har gitt superavkastning for eierne.

Publisert Sist oppdatert

Det kom frem på Akershus Eiendoms frokostpresentasjon av sin markedsrapport, en rapport som nå er blitt heldigital. Analysesjef Ragnar Eggen forteller om et transaksjonsmarked i sentrum hvor verdiene har steget mer enn leieveksten.

– Det siste året har verdien på eiendommer i Oslo sentrum med korte leiekontrakter steget med 8 prosent. Eiendommer med lange leiekontrakter har steget med 5 prosent, sier Eggen.

Ser man litt lenger tilbake, har verdien på kontorbygg i sentrum med korte leiekontrakter økt i verdi med 25 prosent siden 2016. Det betyr at med 70 prosent lånefinansiering, har egenkapitalen økt med over 83 prosent.

– Prime yield med to års løpetid på kontraktene er nå lavere enn prime yield på ti års kontrakter, sier Eggen.

Han forteller om et fortsatt sterkt transaksjonsmarked, med mye kapital som jakter på eiendommer. For 2019 anslår Akershus Eiendom et totalt transaksjonsvolum i Norge på 85 til 90 milliarder kroner.

– Vi tror på 90 milliarder, sier Eggen.

I årets ni første måneder har Oslo hatt et transaksjonsvolum på 28 milliarder kroner, mot 20 milliarder i samme periode i fjor. Antall transaksjoner i Oslo har økt fra 60 i fjor til 76 i år. Prime yield er uendret på 3,75 prosent, mens yielden for de mindre sentrumsnære Oslo-eiendommene er 4,25 prosent.

Se også Estate Play, hvor Akershus Eiendom-sjef Petter Nylend forteller om næringsmeglerens satsinger i 2019 her:

Powered by Labrador CMS