Transaksjon:

Storsalg i Stavanger til 800 mill.

GMC Eiendom har solgt de tre næringsbyggene i Byfjordparken 13, 15 og 17 til Samfunnsbygg for 800 millioner kroner.

Publisert

Eiendomsverdien i transaksjonen er 800 millioner kroner. Byggene utgjør første av tre faser i den nye bydelen som vokser frem i Stavanger nord.

– Salget gjør det mulig for oss å videreutvikle Byfjordparken raskere. Vi er glade for å finne en spennende partner som Samfunnsbygg, som kan være med på å skape grobunn for videre vekst, sier Gunnar M. Christensen jr., styreleder i GMC Eiendom.

Eiendomsselskapet har utvikle ytterligere 36.000 kvadratmeter næring og 170 boligenheter i Byfjordparken i årene som kommer.

– Vi hadde tro på at vi skulle klare å transformere det som var et slitent og utilgjengelig industriområde til å bli et attraktivt sted å bo og jobbe. Det har vi klart - i et krevende marked, sier Lars Stangeland, daglig leder i GMC Eiendom.

Det er Samfunnsbygg som har kjøpt eiendommene. Den tidligere Hemfosa-sjefen Simen Venemyr Ottersland står bak Samfunnsbygg, som fokuserer på å eie, forvalte og utvikle samfunnseiendom over hele landet hvor mesteparten av leietakerne direkte eller indirekte finansieres av det offentlige.

– Vi har fulgt utviklingen av Byfjordparken over tid, og er imponert over kvaliteten i prosjektet som GMC har utviklet. Vi ser frem til å bidra til den videre utviklingen av Byfjordparken. Med leietakere som blant annet Handelshøyskolen BI, Noroff, SOTS og NAV på lange kontrakter, passer kjøpet meget godt inn i vår forretningsstrategi om langsiktig eierskap av samfunnseiendom, sier daglig leder Simen Ottersland i Samfunnsbygg.

Transaksjonen er meglet av Newsec. Kjøper og selger har brukt henholdsvis. Wiersholm og Kluge som juridisk rådgiver. Byggene er tegnet av Ramp Arkitekter. Kjøpet er blant annet finansiert med et grønt lån fra Swedbank.

Powered by Labrador CMS