22 EIENDOMMER: Porteføljen er på 22 eiendommer og har et samlet utleiebart areal på ca. 93.000 kvadratmeter.
22 EIENDOMMER: Porteføljen er på 22 eiendommer og har et samlet utleiebart areal på ca. 93.000 kvadratmeter.

Stordeal på Forus – Tjelta selger for 2 milliarder til nytt ORO-selskap

Tjelta Eiendom selger eiendommer på Forus til det nye ORO-selskapet Forus Eiendom for en eiendomsverdi på 2 milliarder kroner. Samtidig blir Tjelta med videre i det nye selskapet som aktiv deleier.

Publisert Sist oppdatert

Det siste året har flere av syndikeringsaktørene satset på å bygge opp nye selskapsstrukturer i stedet for de tradisjonelle syndikatene som eier en eiendom. Nå har ORO tilrettelagt for Forus Eiendom, et nytt eiendomsselskap som skal eie eiendommer på Forus. Forus Eiendom kjøper Tjelta Eiendoms eiendommer på Forus for ca. 2 milliarder kroner.

– Vi har bygget opp dette selskapet over 22 år, så det er klart det er litt vemodig å selge det videre. Det har derfor vært viktig for oss å overlate porteføljen til en erfaren og profesjonell kjøper og partner som har hatt suksess med tilsvarende porteføljer tidligere. Det har vi funnet i Forus Areal og ORO. Vi gir ikke helt slipp på porteføljen - for vi blir med videre på eiersiden, sier Viggo Tjelta, daglig leder i Tjelta Eiendom.

Siden 2000 har Tjelta Eiendom bygd opp en portefølje på Forus med 22 eiendommer, innenfor segmentene logistikk og kombinasjonseiendom.

– Vi har hatt en fokusert strategi hele veien med lokal forankring. Etter hvert som selskapet har vokst har vi spredt investeringene våre til også å omfatte utvalgte tomteområder og boligprosjekter i Stavanger sentrum og Hillevåg. Vi er stolte over det vi har fått til, sier Tjelta.

Porteføljen har et brutto utleieareal på ca. 93.000 kvadratmeter med logistikk, lett industri og kombinasjonsbygg med umiddelbar tilgang til hovedveier og offentlig transportnettverk. I tillegg har selskapet direkte eierskap i flere tomter og boligprosjekter med utviklingspotensial på ca. 55.000-85.000 kvadratmeter. Porteføljen har ca. 80 leietakere og en gjennomsnittlig gjenværende leietid på ca. 5 år. De seks ansatte i Tjelta Eiendom blir også med på transaksjonen.

– Dette er en veldig spennende investering for oss og den andre i Stavanger-regionen. Vi har gjort flere tilsvarende investeringer i området rundt Oslo, og ambisjonen til nyetablerte Forus Areal er å doble størrelsen på porteføljen i løpet av de kommende årene. Det er ekstra gledelig at Tjelta blir med videre for å sikre kontinuitet og betydelig lokal kompetanse, sier Anders Brustad Nilsen, daglig leder i ORO.

Pangea Property Partners har vært eksklusiv finansiell rådgiver og Advokatfirmaet Schjødt som juridisk rådgiver for Tjelta Eiendom. ORO har benyttet Advokatfirmaet Thommessen som juridisk rådgiver og Pangea Debt Advisory som tilrettelegger av fremmedkapitalen hos tre norske banker

Powered by Labrador CMS