KREMTOMT: Filipstad-tomten vekker stor interesse og engasjement. Ill.: Brick Visual/Oslo havn
KREMTOMT: Filipstad-tomten vekker stor interesse og engasjement. Ill.: Brick Visual/Oslo havn

Stor interesse for Filipstad

Interessen for hva som skjer på Filipstad er stor, med 150 påmeldte deltakere til konferansen Hva skjer på Filipstad.

Publisert Sist oppdatert

Filipstad blir det neste gigantiske utviklingsprosjektet i Oslo etter at det har vært stillstand i planene i mange år. Etter at avtalen om finansiering av E18 ble inngått og offentliggjort, tok Antonella Anselmo Stokstad i Estate kunnskap kontakt med grunneierne Oslo Havn og Bane NOR Eiendom for å drøfte muligheten for å arrangere en konferanse om emnet. Torsdag denne uken samles grunneiere og andre involverte aktører sammen med andre bransjeeksperter for å diskutere hvordan Filipstad kan bli.

–Vi mener dette er et dagsaktuelt tema for bransjen, samt et vanvittig spennende utviklingsprosjekt for hele Oslo. Derfor ønsket vi å skape en arena hvor bransjen kunne få et innblikk over status og framdrift for Filipstad, til tross for at vi var bevisste på at planforslaget for Filipstad ikke er helt på plass, sier Anselmo Stokstad.

Byrådsleder Raymond Johansen skal åpne konferansen og fortelle om hvordan den kompliserte saken om finansiering av E18 ble løst, hvem som skal betale for det store infrastrukturprosjektet og hvilken rolle og kommitteringsgrad som er nødvendig fra alle involverte for å gi fart på utviklingen.

– Vi er veldig fornøyd med interessen som konferansen har skapt så langt, per dags dato har 150 beslutningstakere fra alle mulige fagområder i bransjen meldt seg på. Alle de største og tonegivende utviklingsselskapene er representert, i tillegg til offentlige aktører, store meglerhus, arkitekter, finansielle institusjoner, advokater, rådgivere og flere, sier Anselmo Stokstad.

Konferansen arrangeres i samarbeid med Bane NOR Eiendom og sammen med Arcasa og Kluge.

I disse dager jobbes det med salg av NRK-tomten. Se Estate Play hvor NRKs Jon Espen Lohne forteller om salgsprosessen.