UTVIKLING: NTNU Campussamling skal legge til rette for økt tverrfaglighet og bedre kvalitet i utdanning, forskning, innovasjon iog formidling.

Klar for neste steg på NTNU i Trondheim

Skal samle flere enn 8.000 studenter og 1.300 ansatte i rundt 90.000 kvadratmeter.

Publisert

Prosjektet som skal flytte fagmiljøene på Dragvoll til Gløshaugen i Trondheim, går nå inn i en fase med videre prosjektutvikling- og gjennomføring. Rådgiverteamet med Rambøll og C.F. Møller Architects i spissen har tegnet ny kontrakt med Statsbygg på arbeidet, ifølge en pressemelding.

Teamet har jobbet siden 2020 med å utvikle NTNU Campussamling  (NCS) som er planlagt ferdigstilt i 2030. Campus skal da samle flere enn 8.000 studenter og 1.300 ansatte i rundt 90.000 kvadratmeter nybygg, i tillegg til deler av Hovedbygget som skal rehabiliteres og tilpasses nye funksjoner.

To faser og sju delprosjekter

Statsbygg fikk bevilgninger over statsbudsjettet etter ekstern kvalitetssikring i 2023, og oppdraget om å starte prosjektering med etterfølgende byggearbeider kom fra Kunnskapsdepartementet tidligere i januar. Hele prosjektet deles i to ulike faser og sju delprosjekter tilpasset de ulike tomteområdene.

Første fase i prosjektet omfatter P1 økonomi og innovasjon, samt og P2 materialteknologi. I tillegg til blant annet infrastruktur- og landskapsarkitekturprosjektet på hele Gløshaugen-platået.

– Vi i prosjekteringsgruppen er glade for å fortsette med videreutviklingen i prosjekteringen, sier byggdirektør Bjørn Tore Landsem i Rambøll Norge blant annet.

Skal styrke NTNUs internasjonale merkevare

Arkitekt Mads Mandrup i C.F. Møller ser på den fortsatte deltakelsen ved NCS som en anerkjennelse på retningen aktørene i fellesskap har utviklet.

– Nå ser vi frem til å konkretisere visjonen med like deler fokus på transformasjon av eksisterende rammer og konstruksjon i tre. Alt sammen bidrar til å styrke NTNUs sterke internasjonale merkevare og evnen til å tiltrekke seg både forskere og studenter fra hele verden, sier han.

Prosjekteringsgruppen bak prosjekt NTNU Campussamling består av Rambøll Norge og C.F. Møller Architects med følgende underrådgivere:

• Fabel Arkitekter (NO)

• Oslo Works (NO)

• Mtre (DK)

• Rolvung og Brøndsted Arkitekter (DK)

• Aas-Jacobsen (NO)

• Henning Larsen (NO)

Powered by Labrador CMS