Aktuelt:

GOD VEKST: Amund Tøftum leverer godt, men varierende i Q3.
GOD VEKST: Amund Tøftum leverer godt, men varierende i Q3.

Solid vekst totalt, men varierende lønnsomhet

AF Gruppen leverer en vekst på 18 prosent for Q3. Omsetningen ble drøyt 7,5 milliarder kroner og resultatet før skatt endte på 263 millioner.

Publisert

- Vi har hatt et kvartal med varierende prestasjoner. Offshorevirksomheten har levert solid vekst og svært god lønnsomhet, og innen riving, miljø og energi har vi også svært gode resultater. For de svenske Betonmast-enhetene har vi nedjustert prosjektestimatene betydelig, så totalt sett leverer vi ikke på AF-nivå lønnsomhetsmessig, sier konsernsjef Amund Tøftum i AF Gruppen i en pressemelding.

Omsetning på 7,5 milliarder kroner (6,3) i Q3 førte til 22,6 milliarder (19,7) hittil i år. Resultat før skatt på 263 millioner i Q3 er ned fra 344) i fjor, og 898 millioner hittil i år er ned fra 945. Dette ga en resultatmargin på 3,5 prosent (5,4 prosent) i kvartalet og 4 prosent (4,8) hittil i år.

Samlet ordrereserve var 39,7 milliarder (40,4) ved utgangen av kvartalet.

AF Gruppen har en solid finansiell posisjon. Kontantstrøm fra driften ble 272 millioner (380) i Q3 og 1,5 milliarder (1,1) så langt i år.

- I dagens marked er det viktig med robust organisering, aktiv risikostyring, og evne til å velge riktige prosjekter. Vi har en sterk markedsposisjon og den siste tiden har vi inngått en rekke solide kontrakter innen infrastruktur, fjerning og samferdsel. Vi er i tillegg godt posisjonert innen rehabilitering, oppussing og tilbygg, påpeker Tøftum.

Utvalgte høydepunkter fra kvartalet:

· Virksomhetsområdet eiendom har hatt lavt salg i kvartalet, og redusert etterspørsel etter sommeren følger av et stemningsskifte i markedet. I alt ble det inngått salgskontrakter på 89 (158) boliger i kvartalet, hvorav AFs andel er 34 (77). Hittil i år er det inngått salgskontrakter på 210 (428) boliger, hvorav AFs andel er 88 (202). Rolvsrud Arena var det prosjektet som inngikk flest salgskontrakter i Q3 og det var sju boligprosjekter i produksjon ved utgangen av kvartalet. Totalt antall enheter i produksjon er 793, hvorav AFs andel er 369. Salgsgraden i igangsatte prosjekter er 83 prosent.

· Byggdivisjonen har høyt aktivitetsnivå og stor variasjon i resultatene. Lønnsomheten ble totalt sett ikke tilfredsstillende. Prisutviklingen for materialer påvirker lønnsomheten negativt. AF Bygg Oslo, Strøm Gundersen Vestfold og Haga & Berg utmerket seg med svært gode resultater i kvartalet.

· Lønnsomheten i Betonmast er samlet sett ikke tilfredsstillende. Betonmast Romerike leverer et svært godt resultat i kvartalet. Enhetene Betonmast Oslo, Betonmast Trøndelag, Betonmast Asker og Bærum og Betonmast Østfold leverer gode resultater.

· I anleggsdivisjonen er omsetningen høy og resultatmarginen god, til tross for høye energi- og råvarepriser. AF Anlegg har tre store prosjekter i produksjon, E6 Rentvannstunnel i Oslo, E39 Kristiansand vest - Mandal øst samt bergtunnlar Lovö i Stockholm.

· Offshore hadde en omsetningsvekst på 84 prosent sammenlignet med Q3 i fjor, og svært god lønnsomhet også dette kvartalet.

Powered by Labrador CMS