SOLGT: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har solgt Entra-aksjer. Foto: Marte Garmann
SOLGT: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har solgt Entra-aksjer. Foto: Marte Garmann

Solgte aksjer for 3,4 milliarder

Staten har solgt 25,6 millioner aksjer i Entra. Nå er eierandelen 8,2 prosent.

Publisert Sist oppdatert

3. desember 2019 solgte staten aksjer i Entra for 3,4 milliarder kroner. Statens eierandel gikk dermed fra 22,3 til 8,2 prosent.

– Jeg er godt fornøyd med nedsalget og måten det har skjedd på, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i en pressemelding.

De 25,6 millioner aksjene tilsvarer 14 prosent av aksjene i selskapet og staten eier nå 15 millioner aksjer, eller 8,2 prosent. Salget ble gjort gjennom en auksjon og prisen per aksje ble 133 kroner. Kjøperne  inkluderer omtrent 210 investorer, både eksisterende og nye aksjonærer fra Norge og fra utandet.

LES OGSÅ: Selger fem eiendommer etter bare 15 måneders eierskap

Entra-aksjen har hatt en god verdiutvikling siden børsnoteringen i 2014 da det kom inn flere eiere. Stortinget har over flere år fornyet en salgsfullmakt om å kunne selge inntil alle aksjene i selskapet, senest i forbindelse med statsbudsjettet for 2019.

– Regjeringens mål er å styrke det private eierskapet i Norge og der staten ikke har noen grunn til å eie bør vi selge oss ned. Vi har lenge vært tydelig på at vi ikke er langsiktig eier av Entra. Med dette salget legger vi til rette for at en økt andel private aksjonærer kan bidra til den videre utviklingen i Entra, sier Røe Isaksen.

LES OGSÅ: Franske investorer kjøper handelspark

ABG Sundal Collier, DNB Markets og Goldman Sachs International har vært finansielle tilretteleggere for staten. Wikborg Rein har vært departementets juridiske rådgiver. Som en del av vilkårene ved transaksjonen kan ikke staten selge ytterligere aksjer i Entra før etter  90 dager etter gjennomføringen av salget.

Powered by Labrador CMS