200 MILL: Nås skal administrasjonsbygget opp. Ill: Base Property
200 MILL: Nås skal administrasjonsbygget opp. Ill: Base Property

Skrev entrepriseavtaler til 200 millioner

Base Property inngikk en stor kontrakt.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uken skrev Base Property avtaler med Backe Rogaland og Caverion til en verdi av 200 millioner kroner for oppføringen av Lyse Elnetts administrasjonsbygg på eiendommen til det tidligere rådhuset i Sandnes.

Avtalene fordeler seg på rundt 150 millioner kroner for Backe, rundt 50 millioner kroner for Caverion. De to selskapene er sidestilte hovedentreprenører på henholdsvis bygg og teknisk, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Blir høyest i byen

– Vi er svært glade for å ha fått disse to avtalene i havn. Rammebetingelsene både når det gjelder arbeidskraft og råvarer er svært påvirket av koronasituasjonen, men alt ser ut til å gå etter planen når det gjelder framdrift og overlevering, sier prosjektleder Andreas Poulsson i Base Property.

Administrerende direktør Sjur Hana i Backe Rogaland sier kontrakten er en god nyhet for selskapet og for hele bygg- og anleggsbransjen i distriktet.

– Dette oppdraget betyr mye, ikke minst trygghet for de ansatte. Det er også med på å sikre mange arbeidsplasser hos våre underlevererandører, sier han og får følge av salgssjef Erling Mellemstrand i Caverion.

LES OGSÅ: Indrefileten er til salgs, men …

– Å lande denne avtalen gjør oss bedre rustet i denne utfordrende situasjonen. Dette betyr arbeid for våre fagarbeidere, påpeker han.

Bygget skal bli bærekraftig med solstrøm, og integrerte tekniske løsninger. Sandnes rådhus ble oppført i 1961 som daværende Høyland rådhus. Det fikk navnet Sandnes etter kommunesammenslåingen i 1965 og det er der tilbygget fra 1982 lå det nå bygges for Lyse Elnett.

LES OGSÅ: Gikk til digital handelskrig mot korona, og det funker

Rivingen startet i begynnelsen av januar og det skal bygges to bygningskropper i massivtre med glassoverbygg mellom byggene. Det er planlagt kantine i første etasje og utover Lyses del av bygget er det er det også plass ytterligere 50 kontorarbeidsplasser.

– Det kommer 300 nye arbeidsplasser i Sandnes sentrum bare i dette bygget, sier Poulsson.

Bygget blir på fire etasjer og 8.500 kvadratmeter inkludert parkeringskjeller. Det skal stå ferdig i løpet av 2021.

LES OGSÅ: Solgte stort rett før korona kom