Aktuelt:

AVTALE: I dag ble kontrakten mellom Sit, ved administrerende direktør Audhild Kvam, og totalentreprenør Betonmast Trøndelag, ved daglig leder Tom Utvik signert. Prosjektet er ventet å ha en kostnad på om lag 180 millioner kroner inkl. mva.

Sikret seg 160-millioners-kontrakt på oppføring av nytt studentbygg

Sit bygger 123 nye studentboliger meget sentralt i Trondheim. Betonmast Trøndelag blir totalentreprenør på prosjektet og fredag ble kontrakten verdt om lag 160 millioner signert.

Publisert Sist oppdatert

Prosjektet består av én bygning med et samlet bruksareal på ca. 3 000 kvadratmeter. I tillegg kommer riving av eksisterende bebyggelse og opparbeidelse uteområder.

– Det er et stort behov for studentboliger i Trondheim og dette prosjektet har vi jobbet for lenge. Med ny kostnadsramme for 2023 så lot det seg endelig gjennomføre. Med realisering av over 120 sentrale studentboliger bidrar vi til å lette litt på studentboligmangelen i byen, sier Audhild Kvam, administrerende direktør i Sit.

Det gamle bygget på eiendommen i Klostergata 56 har tidligere huset 63 studentboliger. I senere tid er det oppdaget bevegelser i bygget. Årsaken er at det står på en gjenfylt bekkedal et steinkast unna Nidelva, som en gang ble fylt med blant annet sagspon fra et gammelt sagbruk på Øya. Eksisterende bygg må derfor rives og nytt bygg settes opp med ny fundamentering.

Det nye bygget blir også mer arealeffektivt og vil gi plass til nesten dobbelt så mange studentboliger.

- Etter en god samspillsperiode, ser vi nå frem til en videreføring av det gode samarbeidet med Sit også i utørelsesfasen av dette prosjektet, sier Tom Utvik, daglig leder i Betonmast Trøndelag.

Etter planen starter byggingen i løpet av andre kvartal 2023, med forventet ferdigstillelse i andre kvartal 2025.

Powered by Labrador CMS