Analyse:

3 MILLIARDER: – I løpet av årets 9 første måneder har Selvaag Bolig solgt boliger for over 3 milliarder kroner, noe CEO Sverre Molvik er svært fornøyd med.
3 MILLIARDER: – I løpet av årets 9 første måneder har Selvaag Bolig solgt boliger for over 3 milliarder kroner, noe CEO Sverre Molvik er svært fornøyd med.

Selvaag Bolig: – Ett av de beste resultatene selskapets historie

I årets 9 første måneder oppnådde Selvaag Bolig driftsinntekter på 1.849 millioner kroner og et resultat på 439 millioner.

Publisert

Selvaag Bolig hadde driftsinntekter på 1.849 millioner kroner og justert EBITDA -resultat (IFRS) på 439 millioner for årets 9 første måneder. Dette er en forbedring på 37 prosent fra samme periode i fjor, og ett av de beste resultatene i selskapets historie.

– Aktiviteten i konsernet er høy. Hittil i år har selskapet solgt 13 prosent flere boliger og igangsatt bygging av 75 prosent flere boliger enn på samme tid i fjor, skriver selskapet i en børsmelding.

Ved utgangen av tredje kvartal hadde Selvaag Bolig 1.201 boliger under bygging med en samlet salgsverdi på 6,2 milliarder kroner. 76 prosent av disse boligene var solgt ved utgangen av kvartalet.

– Selskapet har vært lite påvirket av pandemien, og det er høy aktivitet. Salget hittil i år har vært godt til tross for at det var en roligere sommer, og byggingen har gått som planlagt. Det er god lønnsomhet i prosjektene, og vi har lykkes med å igangsette bygging av hele 424 boliger hittil i år. Det er bedre enn vi trodde ved inngangen til året, uttaler Sverre Molvik, CEO i Selvaag Bolig.

– Vi har en solid portefølje av prosjekter i vekstområder. Den sterke markedsposisjonen vår og høy aktivitet legger til rette for at selskapet vil vokse fremover. Ved utgangen av tredje kvartal hadde vi ca. 450 boliger i salg, og vi har planlagt salgsstart for mer enn 500 boliger i Q4 og Q1. Dersom boligetterspørselen holder seg på dagens nivå, betyr dette at produksjonsvolumet vil kunne øke i kommende kvartaler, sier Molvik.

Powered by Labrador CMS