Transaksjon:

NYTT SPG-KJØP: Scandinavian Property Group kjøper en sentral tomt i Gustavsberg Centrum.

Scandinavian Property Group kjøper ytterligere en tomt i Stockholm

Scandinavian Property Group (SPG) kjøper en sentral tomt i Gustavsberg Centrum av Nordika. Eiendommen ligger ca. 18 kilometer vest for Stockholm sentrum, og består av ca. 7000 kvadratmeter med handelsarealer, med store leietakere som Coop och Systembolaget.

Publisert

Tomten er inkludert i en større planprosess, der kommunen har en målsetning om å skape et levende og mer attraktivt sentrumsområde i Gustavsberg, og det vil derfor bli regulert inn et stort volum av boliger på disse tomtene.

Det planlegges for at eksisterende leietakere kan videreføre sin virksomhet etter at bydelen har fått tilført både nye nye boliger samt andre servicetilbud til beboerne. Den nye områdeplanen har en ambisjon om å tilføre ca. 4000 nye boliger til sentrum av Gustavsberg.

- Vi er veldig glade for å gjennomføre vårt første kjøp i Gustavsberg. SPG har en målsetning om å kjøpe attraktive eiendommer med kontantstrøm i Stor-Stockholm, samtidig som tomtene har potensiale til å bli helt eller delvis konvertert til boligformål. Etter dette kjøpet har vi nå ca. 3000 boliger under utvikling i Stockholm, sier Knut Holte, Managing Partner i SPG.

- Nordika har de siste seks årene arbeidet intensivt sammen med kommunen for å få på plass en ny detaljplan som muliggjør ca. 200 nye boliger i sentrumskvartalet. Vi ønsker SPG lykke til med utviklingen av Gustavsberg sentrum, som er en av Stockholms raskest voksende tettsteder, med nærhet til både kyst og natur, bare 20 minutter fra Stockholm sentrum, sier Jonas Grandér, VD Nordika.

Tango har vært selgerens rådgiver i transaksjonen. Advokatfirmaet Schjødt har vært juridisk rådgiver for SPG og Falkenborn Advokatbyrå til Nordika..

Scandinavian Property Group ble etablert i 2004, og er et eiendomsselskap med fokus på det skandinaviske eiendomsmarkedet. Selskapet arbeider innenfor tre industrielle vertikaler i eiendomsmarkedet, helse/omsorgsbygg, boligutvikling og prosjektutvikling innenfor kontor. SPG har i dag ca. 6000 boliger under utvikling, samt en portefølje av næringsbygg på ca. 100.000 BTA.

Nordika er et investerings- og kapitalforvaltningsselskap med fokus på eiendomssektoren i Norden. Nordika ble etablert tilbake i 2011 og er i dag eid av nordiske livselskaper samt nøkkelpersoner i ledergruppen.

Powered by Labrador CMS