Scandic henter 1,76 milliarder

Hotellkjeden Scandic Hotels Group henter inn 1,76 milliarder svenske kroner i en emisjon.

Publisert Sist oppdatert

Det er en såkalt fortrinnsrettsemisjon for de eksisterende aksjonærene som Scandic Hotels Group nå vil gjennomføre. Flere av de store aksjonærene har gitt forhåndstilsagn til emisjonen som skjer på kurs 20 svenske kroner, og det er DNB Market og Goldman Sachs som er tilretteleggere i emisjonen.

Det er koronaviruset Covid-19 som er bakgrunnen for emisjonen i Scandic Hotels Group. Viruset slo hardt ut i belegget på hotellene, og i mars falt omsetningen med 47 prosent sammenlignet med året før. I april hadde Scandic-hotellene et belegg så lavt som 6 prosent. Både belegg og bookingen har siden gått noe opp, og Scandic forventer en gradvis økning i belegget med noen få basispunkter i mai og juni.

Emisjonen skal sammen med kostnadstiltak og kapitaldisiplin bidra til at Scandic Hotels Group går klar av en lengre periode med lavt belegg og vil styrke selskapet i konkurransen i det nordiske hotellmarkedet. Hotellkjeden har også fått på plass en ny kredittfasilitet på 1,15 milliarder kroner, samt et kortsiktig brolån på 250 millioner kroner.

Se også på Estate Play:

En miljøsensasjon på Stovner