Aktuelt:

NORSK: Her skal det nye bygget ligge, markert i grått.

Reiulf Ramstad vant oppdrag i Bjørvika

Internasjonale og norske arkitektkontorer har kjempet om å få tegne et av de siste boligbyggene i Bjørvika. Vinneren ble til slutt norsk.

Publisert Sist oppdatert

Det nye boligprosjektet med rundt 140 leiligheter i Bjørvika, kommer mellom grøntarealet Kongsbakkealmenningen og boligene i Vannkunsten Syd, og med fjorden rett foran seg. Blokka står trolig ferdig i 2027, og er et av eiendomsselskapets OSUs siste boligprosjekter i nabolaget. OSU står bak store deler av utbyggingen av Bjørvika, blant annet Barcode og Vannkunsten og Clemenskvartalet, ifølge en pressemelding.

Reiulf Ramstad Arkitekter regnes som et av Norges mest profilerte arkitektkontorer. Deres prosjekter inkluderer Pilestredet 77-79 og Bygdøynesveien 15 i Oslo, Norcemkaia i Slemmestad, Mills of Deinze i Belgia, Knarvik kirke og Nasjonal Turistveg Trollstigplatået. De jobber for tiden med den nye utvidelsen av Fram-museet i Oslo og den kommende Centralbanestasjonen i Gøteborg.

Stor interesse

– Vi fikk mange henvendelser fra internasjonale og norske arkitektkontorer om å få jobbe med dette prosjektet. Vi vurderte mange av dem, men ønsket Reiulf Ramstad og hans team. Derfor er vi veldig fornøyde med at han han takket ja til oppdraget, sier prosjektsjef Karl Jon Sørli i OSU.

Reiulf Ramstad er utdannet ved Facoltà di Architettura, Università di Genova og Istituto Universitario di Architettura di Venezia i Italia. Han har forelest og undervist ved flere internasjonale og nasjonale universiteter, og fått utmerkelsen æresmedlem av The American Institute of Architects.

– Dette er en av Oslos flotteste tomter, og vi gleder oss til å jobbe med prosjektet. Det er et stort faglig ansvar å jobbe med et bygg som blir så synlig i byen og som kommer til å prege inntrykket folk har av Bjørvika, sier arkitekt og professor Reiulf Ramstad, som leder Reiulf Ramstad Arkitekter.

Powered by Labrador CMS