Aktuelt:

TO AV TRE: Tullin-prosjekter stakk av med seieren i to av tre kategorier under prisdrysset til Oslo Urban Week.

Prisdryss på Oslo Urban Week

Tullinkvartalet ble kåret til Årets Bylivsprosjekt, Trekanten ble Årets Transformasjonsprosjekt mens Ida Gravdal Haldorsen ble årets pollinator under OMA Awards som ble delt ut under avslutningsfesten til Oslo Urban Week.

Publisert Sist oppdatert

Det var under avslutningen av byutviklingskonferansen Oslo Urban Week at det ble delt ut tre priser: Årets transformasjonsprosjekt, Årets bylivsprosjekt og Årets pollinator.

Entras storprosjekt Tullinkvartalet ble kåret til Årets bylivzsprojekt. Juryen, som består av bystyrerepresentant Mansoor Hussain (AP), partner og arkitekt Johanne Borthne (Powerhouse Company), antikvar hos Byantikvaren Maria Kielland Krag og Aspelin Ramm-direktør Maren Bjekeng, mener Tullinkvartalet er blitt et sted man vil bruke som passasje og oppholdssted og er et godt byrom. «Riktig kuratering av aktører rundt byrommet gir en bredde og ulik type bruk», skriver juryen blant annet om prosjektet.

Årets transformasjonsprosjekt gikk til Trekanten, som har adressen St. Olavs plass 5. Prosjektet, som også er utviklet av Entra, huset tidligere Helserådet i et introvert bygg som også innvendig var bygget igjen uten hensyn til de historiske kvalitetene.

«Nå som bygget har blitt åpnet opp for publikum bidrar det til aktivisering i dette sentrale området i byen, og det blir med dette en viktig brikke for den helhetlige utviklingen av Tullin. Særlig vil første etasjens nye program og tilgjengelighet bidra til å sikre et attraktivt og levende bygulv i området. Byggets kvaliteter løftes med dette frem og kommer til sin rett», skriver juryen i sin begrunnelse for prisen.

Mad Arkitekter er reguleringsplanlegger bak bylivsprosjektet og arkitekten for transformasjonsprosjektet.

Den tredje prisen, som var Årets pollinator, gikk til Ida Gravdal Haldorsen, som er leder av Bjørvikaforeningen. Juryen viser til at Gravdal Haldorsen har markert seg som en brobygger mellom ulike fagkompetanser og aktører i Bjørvika med innovative prosjekter innen placemaking og samskaping. «I Bjørvika møter næringsliv, kultur og eksisterende beboere seg i et helt nytt område som skal ta sin form, med et mål om en bred appell til ulike målgrupper. Hun har en energi og et engasjement som gjør henne godt rustet til oppgaven», skriver juryen og legger til at også mentorprogrammet som er satt i gang mellom næringsliv og unge i bydelen hat vært vellykket.

– Et av våre viktigste verktøy for inspirasjon og utviklingen av Oslo, er å løfte frem og hedre de som utmerker seg. Årets finalister har alle vært til stor inspirasjon og gjør Oslo til en enda bedre by og representerer akkurat hva OMA ønsker med prisen. Når folket nå har stemt frem vinnere i alle k ategorier, er vi like entusiastiske som vinneren og gleder oss til å feire med dem og resten av Oslo Urban Week, sier Erling Fossen, daglig leder OMA.

Hør Ida Gravdal Haldorsen i podcasten Bak fasaden med DJ & Rønne her:

Powered by Labrador CMS