«ÅPENBART URIMELIG»: Ifølge Olav Thon Eiendomsselskap fremstår gebyret fra Plan- og bygningsetaten som «åpenbart urimelig».
«ÅPENBART URIMELIG»: Ifølge Olav Thon Eiendomsselskap fremstår gebyret fra Plan- og bygningsetaten som «åpenbart urimelig».

Thon fikk kjempegebyr – nå klager han (+)

Fylkesmannen skal ta stilling til om Plan-og bygningsetatens gebyr på drøyt 1,4 millioner kroner for behandlingen av Gunerius-planen er innenfor selvkostprinsippet.

Publisert Sist oppdatert

«Gebyret på kr. 1 419 801,92 vil trolig kunne finansiere 1-2 årsverk saksbehandlertid. Dette fremstår som svært mye, og slik vi ser det må etaten redegjøre mer konkret for tidsbruken for at det skal være mulig – både for Olav Thon Eiendomsselskap som forslagsstiller, og for Fylkesmannen – å ta stilling til om selvkostprinsippet er etterlevd i denne saken.»

Det skrev advokatfirmaet Grette i et brev til Fylkesmannen i Oslo og Viken i mars. Olav Thon Eiendomsselskap mener at gebyret fra Plan- og bygningsetaten (PBE) fremstår som «åpenbart urimelig».

Bakgrunnen er at Olav Thon Eiendomsselskap har store planer for Guneriuskvartalet i Oslo sentrum. Fylkesmannen har nå bedt PBE om en redegjørelse for gebyret.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.