HØYT: Kvadratmeterpriser på rundt og over 100.000 kroner har ikke vært noen hindring her.
HØYT: Kvadratmeterpriser på rundt og over 100.000 kroner har ikke vært noen hindring her.

Salgssuksess i øvre prisklasse

56 av de 58 blokkleilighetene forsvant rimelig kjapt. Nå har også fem av de ni rekkehusene fått eiere.

Publisert

Midt i Bekkestua sentrum i Bærum bygger Peab Eiendomsutvikling 58 blokkleiligheter og ni rekkehus sammen med Asker og Bærum Boligbyggelag og Norgesgruppen Eiendom. Temmelig stive priser, flere av leilighetene kostet oppunder 110.000 kroner per kvadratmeter, har ikke vært noen hindring for selgerne.

Rekkehusleilighetene på 130 kvadratmeter over fire etasjer er helt like, og priset fra 12,5 til 13,45 millioner kroner. Det er drøyt 100.000 kroner kvadratmeteren.

- Vi synes responsen har vært god for tre av rekkehusene ble solgt umiddelbart. Nå er det solgt ytterligere to og dessuten har vi stadig interessenter innom, sier prosjektsjef Kjartan Fleten i Peab Eiendomsutvikling.

Hovedmålgruppen til akkurat disse boligene er barnefamilier, og Fleten tror at en ventetid på to år fra salgsstart har vært hovedårsaken til at det fortsatt er noen igjen.

- At vi ikke er ferdige til innflytting før neste år har nok vært litt langt frem for akkurat dem, poengterer ham.

LES OGSÅ: Noen ganger blir avstandene bare altfor lange

I 2009 bygde Peab Eiendomsutvikling blokkprosjektet Signaturgården på en av naboeiendommene. Den gangen var den dyreste leiligheten priset til 79.000 kroner kvadratmeteren.

- Det var så mye at vi var redde for ikke å få solgt, og den var riktignok litt tyngre å selge enn de andre. I dag er den prisen blant de rimeligste på Bekkestua. Prisstigningen har siden vært formidabel, poengterer han.

Blokkene de bygger nå ligger i Nadderudveen 1, mens rekkehusene i bakkant har adresse Fagertunveien 2.

- Hvorfor bygde dere ikke enda flere blokkleiligheter i stedet for noen få rekkehus?

- Det har med reguleringer å gjøre og krav fra kommunen om blant annet høyder og antall enheter. Dessuten skulle rekkehusene skape en myk overgang til villabebyggelsen bakenfor. Også på Signaturgården hadde vi rekkehus, og erfaringen er at den variasjonen skaper et positivt tilskudd til blokkene. Dessuten ser vi på resalgene at rekkehusene er svært attraktive, påpeker Fleten som har arbeidet med prosjekter på Bekkestua siden 2007.

LES OGSÅ: Byråkratene vil stoppe dette prosjektet

- Dette stedet har vært populærti mange år med etterspørsel i alle markeder. Selv i dårlige tider gå salget jevnt her, sier han.

I tillegg til boligene skal Norgesgruppen Eienedom bygge et næringsareal på 4.100 kvadratmeter i første etasje.