FULLT AV MANGLER: Den nyoppførte boligen i regi av Älvsbyhus var full av feil. Vestfold tingrett gir ferdighusprodusenten stryk, men kjøper får ikke hevet kjøpet. (Ill.: Älvsbyhus)
FULLT AV MANGLER: Den nyoppførte boligen i regi av Älvsbyhus var full av feil. Vestfold tingrett gir ferdighusprodusenten stryk, men kjøper får ikke hevet kjøpet. (Ill.: Älvsbyhus)

Ferdighusprodusent får sviende kritikk i retten (+)

Det nybygde huset var skjevt, det var mangler ved isoleringen og mye av arbeidet bar preg av ufagmessig utførelse. Kjøperen ville heve kjøpet, men fikk ikke medhold i retten.

Publisert Sist oppdatert

I august 2018 bestilte et ektepar i Vestfold oppføring av et ferdighus fra ferdighusleverandøren Älvsbyhus. Tomten hadde paret skaffet til veie selv, og for drøyt 2,5 millioner kroner skulle Älvsbyhus sørge for at et nøkkelferdig hus ble satt opp.

Allerede ved oppføringen ble det gnisninger mellom Älvsbyhus og huskjøperne. Kjøperne var til stede under monteringen av huset, og reagerte på at ferdigmodulene ble lastet av og montert under sterkt regnvær. Dette førte til at vann rant gjennom modulskjøtene, som igjen førte til at isolasjonen ble våt. Vår isolasjon ble byttet ut og det ble satt inn avfuktere i bygget slik at modulene skulle tørke.

I juli 2019 ble det gjennomført overtakelsesforretning. Kjøperne hadde med seg takstmann, og det ble påpekt og inntatt en rekke avvik i overtakelsesprotokollen. Blant annet ble det notert ned loddavik i en rekke rom, fuktskader på innredning samt en lang rekke større og mindre mangler.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.