I RETTEN: Jæren Tingrett hadde saken mellom en misfornøyd kjøper av et boligpåbygg og en entreprenør i krise. Foto: Google Street View.
I RETTEN: Jæren Tingrett hadde saken mellom en misfornøyd kjøper av et boligpåbygg og en entreprenør i krise. Foto: Google Street View.

Boligpåbygg ble mareritt (+)

Det meste gikk galt da en Sandnes-mann bestilte påbygg til boligen. Entreprenøren gikk dundrende konkurs og nå må boet må ut med prisavslag og erstatning som er større enn den opprinnelige kontrakten.

Publisert Sist oppdatert

Det var i november 2016 at Sandnes-mannen inngikk avtale med Byggfirma Stensland og Byberg AS om planlegging og oppføring av påbygg til bolig. Kontraktssummen på 1,79 millioner kroner innbefatter kostnader for ansvarlig søker, arkitekt og garanti, i tillegg til rørlegger-, tømrer-, maler og murerarbeid, samt materiale, rigg og drift og trapper og ventilasjon.

Arbeidet startet opp i februar 2017, og det ble fakturert løpende. Men det tok ikke lang tid før de første manglene ble meldt inn. Kjøperen klages særlig over manglende prosjektering og ledelse og påfølgende feil og manglende tilpasninger underveis. Etter hvert trakk kjøperen flere av underleveransene ut av kontrakten, blant annet elektriker-, maler og murerarbeid og levering av trapp og ventilasjon. Etter sommeren stanset arbeidene helt opp da kjøperen krevde utbedring av påståtte feil og det betalinger ble stanset.

Knusende rapport

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.