Analyse:

TAR RISIKOEN: NBBL Fulltegningsforsikring tar markedsrisikoen i nye boligprosjekter, slik at utbyggere kan komme i gang etter 30 prosent forhåndssalg.
TAR RISIKOEN: NBBL Fulltegningsforsikring tar markedsrisikoen i nye boligprosjekter, slik at utbyggere kan komme i gang etter 30 prosent forhåndssalg.

All time high for NBBL Fulltegningsforsikring

Omsetning økte fra tidligere topp på 56 millioner kroner i 2019 til 85 millioner i 2021. NBBL Fulltegningsforsikring gjør det også bra innen finans, noe som blant annet omfatter 20 boliger.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er selvsagt veldig godt fornøyd med fjoråret. Nyboligmarkedet går bra, og da er det lite skadeutbetalinger, sier administrerende direktør Arne Vinorum i NBBL Fulltegningsforsikring AS.

Omsetningen landet i fjor på 85 millioner kroner, som er opp 29 millioner fra forrige toppår, 2019. Resultat før skatt i fjor ble på 57,2 millioner kroner (15,8 millioner i 2020).

– Gjennom 2021 har vi fått mange nye kunder og spennende prosjekter, sier Vinorum.

Arne Vinorum, NBBL Fulltegningsforsikring AS.
Arne Vinorum, NBBL Fulltegningsforsikring AS.

Blant de nye kundene er OBOS (5 heleide OBOS-prosjekter), Fredensborg, Eiendomsgruppen, Trym Bolig, Fritzøe Eiendom og Massiv Eiendom. I tillegg har eksisterende kunder som Profier, Backe Prosjekt, Bakke Bolig, Conseptor, USBL, Peab, BOB, m.fl. brukt forsikringsselskapet mye i 2021.

– 2021 har også vært et bra år for oss innen finans. Vi har en aksjeandel på 10-15% samt 6-7% i høyrenteobligasjoner. I tillegg har vi noen boliger som vi har tatt over. Resten er industri- og bankobligasjoner, forteller han.

Selskapet overtok tidligere 25 av 60 leiligheter i et Stavanger-prosjekt som gikk trådt etter oljenedturen. Fem av disse er solgt, mens de resterende leies ut. De sistnevnte skal gradvis selges ut.

NBBL Fulltegningsforsikring tar markedsrisikoen i nye boligprosjekter, slik at utbyggere kan komme i gang etter 30 prosent forhåndssalg. I dag er risikobildet annerledes enn det var ved inngangen til 2021.

– Vi tror det kan gi en viss demping på etterspørselen etter nye boliger, spesielt hvis renten blir så høy som Norges Bank indikerer. Vi tror det blir et større skille mellom nytt og brukt, slik at det blir høyere priser for nye boliger som følge av høyere byggepriser, og at volumet av nye boliger reduseres, sier Vinorum.

Powered by Labrador CMS