SOLGT: Eiendommene ligger sentralt i Stavanger.
SOLGT: Eiendommene ligger sentralt i Stavanger.

Vika-syndikat kjøpte i sentrum (+)

Et Vika Project Finance-syndikat har kjøpt to attraktive sentrumseiendommer i Stavanger med handel, leiligheter og kontor.

Publisert Sist oppdatert

Eiendommene, som er kjent som Klostergården og Høyerkvartalet, har et samlet areal på ca. 8250 kvadratmeter.

Høyerkvartalet har adressen Kirkegata 33-39 og Breigata 4-6. Eiendommen har et areal på 3585 kvadratmeter og er leid ut til handel og servering. Klostergården har adressen Pedersbakken 1/Bergelandsgt 13 og har et areal på 4662 kvadratmeter. Bygget har næringsarealer med handel og service i første etasje og kontorer i andre etasje. Det er også 14 leiligheter i bygården, som er leid ut som et leilighetshotell.

Les også: Skanska solgte til Ragde

Les også: Solgte Farris Bad til hotellentusiast

De samlede leieinntektene for 2020 er anslått til 11,35 millioner kroner. Blant leietakerne er Høyer Stavanger, City House Holding, Stiftelsen Kirkens Familievern og HS Retail Stavanger. Prisen er 155 millioner kroner. Det er Bjergsted Investering/Ineo Eiendom som er selger av eiendommene.

– Vi er tilfreds med salget og har stor tillit til at Vika vil forvalte eiendommene på en god måte i årene som kommer, sier Vetle Bringsjord i Ineo Eiendom

– Vi kjøpte fordi vi oppfatter eiendommene å ha sentral beliggenhet i Stavanger sentrum, et moderat leienivå, og dermed lav kvadratmeterpris. Samtidig tror vi på bedring av husleiene i Stavanger sentrum. Vi forventer også verdiøkning på leilighetene i porteføljen, sier Thomas Holtan Leskovsky i Vika Project Finance.

Powered by Labrador CMS