STORT AREAL: Det samlede arealet er på nesten 175 000 kvadratmeter.
STORT AREAL: Det samlede arealet er på nesten 175 000 kvadratmeter.

Arctic i gigantdeal (+)

Arctic Securities har kjøpt store deler av Kongsberg Teknologipark fra H.I.G. Realty, Blackstone og Oslo Pensjonsforsikring.

Publisert

Det er gjennom flere eiendomstransaksjoner at et selskap satt opp av Arctic Securities tar en solid posisjon i Kongsberg Teknologipark. Transaksjonen innebærer eiendommer med et samlet areal på 175 000 kvadratmeter og årlige leieinntekter på 25 millioner euro i året i Kongsberg Teknologipark. Akershus Eiendom har vært rådgiver i stordealen.

Kongsberg Teknologipark huser rundt 5500 ansatte fordelt på 40 bedrifter. Blant selskapene i parken er Siemens, FMC, Kongsberg Gruppen, GKN Aerospace og Dresser Rand.

Selgerne var H.I.G. Realty, Blackstone og Oslo Pensjonsforsikring. Arctic Securities har også resyndikert en eiendom som et Arctic-syndikat satt på i teknologiparken. Estate Nyheter erfarer at yielden er rundt 7 prosent, som tilsier en eiendomsverdi på rundt 3,1 milliarder kroner etter eierkostnader. Arctic samlet sammen en liten gruppe investorer i en club deal til kjøpet, men Estate Nyheter kjenner ikke til hvem som ble med på transaksjonen.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.