NYE PARTNERE I A-LAB: Fra venstre: James Watkins, Frédéric Bachmann, Pål Erik Olsen, Tina Torgrimsby og Line Janicke Musæus.
NYE PARTNERE I A-LAB: Fra venstre: James Watkins, Frédéric Bachmann, Pål Erik Olsen, Tina Torgrimsby og Line Janicke Musæus.

Opprykk i A-lab og satsing i Paris

A-lab har tatt opp fem nye assosierte partnere. Samtidig utvider arkitektfirmaet med en egen avdeling i Paris.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig som flere av de store arkitektkontorene i Norge blir kjøpt opp av ingeniørfirmaer, øker A-lab satsingen som uavhengig aktør.

– I A-lab har vi helt strategisk gått inn for å skaffe oss en tverrfaglig kunnskap internt i bedriften, i kombinasjon med at vi jobber kryssfaglig med eksterne bransjer, sier grunnlegger og partner av A-lab, Odd Klev.

Selskapet er blitt ett av landets største uavhengige arkitektkontorer. Klev forklarer at veksten utløser et naturlig behov for å knytte den faglige kompetansen i bedriften nærmere til ledelsen, og rykker fra to til syv assosierte partnere.

– Det at vi har vokst, gjør at vi trenger folk vi kan stole på til å representere firmaet og skaffe jobber. Assosierte partnere har mandat til å knytte kontakter på vegne av firmaet, og sikre kontrakter, sier Klev.

De fem nye assosierte partnerne er James Watkins, Pål Erik Olsen, Line Janicke Musæus, Frédéric Bachmann og Tina Torgrimsby. De leder allerede grupper internt i bedriften på størrelse med et lite norsk arkitektkontor.

– Faglig sett vil de styrke firmaet ved å knytte til seg oppdrag innen alt fra boligbygging, til større og komplekse byggeoppdrag som skoler, hoteller og kontorer, sier Klev.

Samtidig øker A-lab satsingen utenfor Norge. Arkitektfirmaet har allerede en avdeling i Portugal. Nå vil de utvide til Frankrike etter utnevnelsen av Frédéric Bachmann som ny assosiert partner.

– Vi har en adresse i Paris og et kontor som står og venter på oss. Det eneste som stopper oss nå er korona, forklarer Klev.

Bachmann er allerede fullt i gang med å etablere kontakt med franske utviklere.

– Det at vi i A-lab jobber tett med oppdragsgiver, og på kryss av faggrupper, vekker oppsikt i utlandet. I Frankrike er de veldig tradisjonelle, arkitekten bestemmer alt. Når jeg snakker med franske utviklere, blir de veldig nysgjerrige på den «norske» modellen, sier Frédéric Bachmann.

Firmaet er helt tydelige på at de ønsker oppdrag der utvikler har mennesket i fokus når bygg og byrom skal utformes.

– Når det gjelder boliger bygges det en del som er dårlig og kjedelig. I A-lab vil vi, gjennom våre nye assosierte partnere, sette agendaen for å lage kvalitetsarkitektur sammen med de beste utviklerne i Norge og utlandet, sier Klev.

Powered by Labrador CMS