REDKORD: Salget av Karvesvingen 5, eller ATEA-bygget, bidro til det gode resultatet.
REDKORD: Salget av Karvesvingen 5, eller ATEA-bygget, bidro til det gode resultatet.

Omsetningsrekord og tidenes beste Q4

- Vi oppnår et svært godt resultat i kvartalet, hovedsakelig grunnet god prosjektvirksomhet og solid innsats av organisasjonen over tid, sier sjefen.

Publisert

AF Gruppen (AFG) leverer et meget godt resultat for 4. kvartal 2020. Omsetningen økte med 16 prosent til 7,48 milliarder kroner i kvartalet og resultat før skatt økte med 58 prosent til 614 millioner. Omsetningen var over 27 milliarder for året ifølge en pressemelding.

- Prosjektene fortjener stor honnør for å skape verdier i en periode som har vært krevende på grunn av strenge smitteverntiltak. Samtidig erkjenner vi et betydelig forbedringspotensial innen HMS og sikkerhet, påpeker konsernsjef Amund Tøftum.

Virksomhetsområdet Eiendom leverer et resultat på 93 millioner kroner i kvartalet, som relaterer seg til salget av ATEA-bygget.

- Eiendom hadde godt salg i flere prosjekter i kvartalet, blant annet på Lilleby Triangel og Fyrstikkbakken. I 2020 ble det solgt 433 (363) boliger, hvorav vår andel er 160 (130). Salgsgraden i igangsatte prosjekter er 81 prosent, opplyser Tøftum blant annet.

Virksomhetsområdet Bygg leverte god lønnsomhet, selv om omsetningen er redusert sammenlignet med samme periode i 2019. Covid-19 har skapt utfordringer i flere prosjekter, spesielt på grunn av karantene- og innreisebestemmelser.

I 4. kvartal er det børsmeldt seks nye avtaler.

Resultat per aksje for 2020 ble NOK 9,29 (8,51). Styret foreslår et utbytte på 6,5 kroner (6) per aksje til utbetaling 1. halvår 2021.