Aktuelt:

SOLID: Finansdirektør Thomas Simonsen.

Økte leieinntekter og solid resultat fra drift

- Vi matcher ikke den betydelige gevinsten fra salg av eiendom i fjor, men det er solide resultater fra drift og leieinntektene øker, sier finansdirektøren.

Publisert Sist oppdatert

AKAs leieinntekter per 2. tertial var 418,1 millioner kroner, opp 14,8 mill. kroner mot samme periode i 2021. Økningen er grunnet eiendomskjøp i 2021 og 2022 samt årlig oppregulering av husleier. Resultat før skatt var 104,4 millioner, ned mot fjoråret på 82,0 millioner grunnet betydelig gevinst fra salg av eiendom i fjor, ifølge en pressemelding.

- Vi skulle gjerne sett et større omfang av eiendomstransaksjoner, men samtidig kan vi glede oss over økte leieinntekter som bidrar til sikring mot inflasjon og økte rentekostnader, sier finansdirektør Thomas Simonsen.

Samlet sett var det relativt høy aktivitet i transaksjonsmarkedet i første halvår som følge av inngåtte avtaler i 2021. Økte renter og selgers fortsatt høye prisforventninger har ført til økt avstand mellom selger og kjøper. Det har resultert i mer avventende stemning i markedet, samtidig som det observeres at flere avtaler blir avbrutt.

Konsernet har per 2. tertial investert i fire nye handelseiendommer med en samlet brutto eiendomsverdi på 234 millioner kroner.

Selektivt marked

- Generelt er markedet mer selektivt og det er eiendommer med solid kontantstrøm og gode beliggenheter som er forventet å stå seg best fremover. Vi ser store muligheter etter hvert som markedet balanserer seg, sier investeringsdirektør Hallvard Thoresen.

I tillegg til kjøp av nye eiendommer investerer AKA tungt i eksisterende eiendommer.

- Urolighetene internasjonalt med krig og ressursknapphet samt høye strømpriser og økende inflasjon påvirker våre leietakere, som til tross for dette viser sterk investeringsvilje. Både fra leietakers og AKAs side blir bærekraft og spesielt miljøtiltak satt høyt på agendaen, og vurderes konkret i alle investeringer fremover, poengterer Thoresen.

- I et urolig marked er det også viktig å se fremover. Ved å videreutvikle organisasjonen med effektivisering og digitalisering av arbeidsmetoder og prosesser, sørger vi for fortsatt lønnsom drift, forvaltning og utvikling av en stadig økende eiendomsportefølje, kommenterer administrerende direktør Jane K. Gravbråten.

Powered by Labrador CMS