Juss:

PENGEKRAV: Dette er den ene av eiendommene i Oslo som var eid av Fevziye Kaya Sørebø, som i fjor ble skutt og drept på Frogner i Oslo. Over nyttår skal drapsmannen møte Sørebøs arvinger i retten.

Ny runde om erstatningskrav i Frogner-drapet i slutten av mars

Drapsmannen bestrider fremdeles kravene fra arvingene til Fevziye Kaya Sørebø.

Publisert Sist oppdatert

28. april i fjor ble Fevziye Kaya Sørebø (51) skutt og drept i Torstrups gate på Frogner i Oslo. Drapsmannen ble pågrepet av politiet på E18 i Bærum kort tid etter.

Mannen har i avhør erkjent at han skjøt Sørebø ni ganger i hodet med en halvautomatisk Glock-pistol på kloss hold. Han har erkjent straffskyld for drapet.

Fevziye Kaya Sørebø krevde erstatning for feil og mangler i byggeprosjekter som drapsmannen var prosjektleder for, og i desember 2020 ble han dømt til å betale 11,8 millioner kroner i erstatning til Fevziye Kaya Sørebø. I tillegg ble han dømt til å betale kvinnens sakskostnader på 900.000 kroner.

Sørebø fikk i mars 2021 arrest for beløpet - samlet 12,7 millioner kroner, i boligen til prosjektlederen. Eiendommen ligger på Jar i Bærum.

Ved Fevziye Kaya Sørebøs død gikk kravet deretter i arv, nærmere bestemt til Sørebøs to barn.

I september omtalte Estate Nyheter at drapsmannens eiendom på Jar var solgt for 33 millioner kroner (se egen sak). Da eiendommen ble solgt, ble pengekravet innfridd. Hele beløpet på ca. 12,7 millioner kroner er dermed gjort opp.

Mannen bestrider fremdeles kravet. Siden det fremdeles er uenighet rundt kravet, skal saken opp til ny behandling hos domstolene. I en oversikt fra Borgarting lagmannsrett fremgår det at det er satt av seks dager til ankeforhandlingen, som har oppstart 23. mars.

Prosessfullmektiger for drapsmannen og hans firma i ankeforhandlingen er Kvale-advokatene Fredrik Frøshaug og Per Conradi Andersen. Fevziye Kaya Sørebøs arvinger representeres av advokat Arne Sørsdahl i Bing Hodneland.

Powered by Labrador CMS