POTENSIAL: NRK-tomten kan gi over 107 000 kvadratmeter nye boliger.
POTENSIAL: NRK-tomten kan gi over 107 000 kvadratmeter nye boliger.

NRK-avklaring drøyer ut

Budfristen for NRK-tomten er ute, men om det kommer en avklaring før eller etter nyttår, vet ikke meglerne.

Publisert Sist oppdatert

Næringsmeglerne Newsec og Hadrian har jobbet med salget av NRK-tomten i flere måneder. Flere store eiendomsutviklere har meldt seg på i kampen om eiendommen.

– Det var budfrist den 6. november, og det er god interesse for eiendommen. Aktørene har store økonomiske muskler, det ser man på selskapene som har gått ut og offentliggjort sin interesse, sier adm. direktør Årstein D. Holthe i Hadrian til Estate Nyheter, uten at han vil bekrefte eller avkrefte hvilke aktører som har inngitt indikative bud.

Les også: Inn i kampen om NRK-tomten

Han mener det som motiverer budgiverne er å få være med på å utvikle en av de mest spennende eiendommene som er for salg i Oslo.

– Dette er en prosess som vil pågå en stund videre. Om det blir en avklaring på denne siden av nyttår eller til neste år, vet vi ikke helt. Samtidig er det sensitivt, sånn at vi vil være tilbakeholdne med informasjon underveis, sier Holthe.

NRK har utviklet et planforslag i samarbeid med Plan- og bygningsetaten som legger til grunn 107 400 kvadratmeter nye boliger. I tillegg er det 36 000 kvadratmeter i Kringkastingshuset og Store studio, 22 000 kvadratmeter med ny næring og en barnehage på 1850 kvadratmeter. Totalt er BRA i planforslaget på 167 200 kvadratmeter, hvorav det vesentligste er på NRKs eiendom.

– Vi ser det som positivt at Plan og bygningsetaten har fastsatt et Planprogram, sier Holthe.

Han vil ikke si noe om budgiverne har gitt forbehold på at reguleringen blir som planforslaget

Se også NRKs Jon Espen Lohne fortelle om salgsprosessen til NRK-tomten her på Estate Play: