Bolig:

STORT: Det er dimensjoner over fabrikken som skal bygges i Arendal.

Nå starter Fabritius og Morrow en industriell revolusjon

Morrow Batteries og Fabritius har signert en intensjonsavtale for å etablere Morrows pilotfabrikk i Eyde Energy Park i Arendal.

Publisert Sist oppdatert

Fabrikken skal være i drift i første kvartal 2023 ifølge en pressemelding.

- Jeg er fornøyd med at vi nå er et skritt nærmere å etablere vår pilotfabrikk i sentrum av Battery Coast. Vår partner Fabritius har solid erfaring fra flere storskala logistikkkonstruksjoner, og denne avtalen støtter vår ambisiøse tidslinje for å etablere verdensledende batterikapasiteter i Sør-Norge, sier administrerende direktør Terje Andersen i Morrow Batteries.

Det er mindre enn ett år siden Morrow bestemte at Eyde Energy Park sju kilometer nord for Arendal skulle huse deres pilot- og gigafabrikk. Siden har alle parter jobbet intenst med reguleringsplaner og infrastruktur før byggestart.

Milepæl

- Vi kombinerer vår kjernevirksomhet innen eiendomsutvikling sammen med Morrows batterikunnskap for å bygge pilotfabrikken, den første delen av den planlagte gigafabrikken. Byggingen starter 1. februar. Dette blir en stor milepæl for den norske batterikysten og vi er beæret over å ta del i den grønne energiomstillingen, sier administrerende direktør Asgeir Solheim i Fabritius.

Dette blir deres fjerde signering av nybygg på like mange uker og selskapet har nå signert 100.000 kvadratmeter nybygg som starter opp første halvår 2022.

De skal kjøpe tomta i Arendal av kommunen, bygge og eie pilotfabrikken. Veidekke blir entreprenør og søknaden om byggetillatelse sendes i november. Morrow Batteries skal så inngå en 15 år lang leieavtale med mulighet for forlengelse og opsjon på tilbakekjøp av både tomt og bygg.

Et første skritt mot en gigafabrikk

Pilotfabrikken er første steg mot en storskala giga battericellefabrikk (43GWh), og markerer en ny industriell æra for Sør-Norge. Bygget blir 244 x 84 meter stort og får til sammen 23.500 kvadratmeter. I tillegg til produksjonslokalene får bygget også en administrativ del som på sikt blir inngangen til hele fabrikken.

- Det er viktig for oss at bygget er en god representasjon av det vi prøver å få til, slik at vi kan møte våre kunder, samarbeidspartnere og lokalsamfunnet på en best mulig måte, sier Andersen.

Powered by Labrador CMS