STORE AMBISJONER: Øystein Aurlien skal lede Yte, som har ambisjoner om å bli eiendomsbransjens storsatsing innenfor sosial bærekraft.

Nå skal eiendomsbransjen Yte

Den nye ideelle organisasjonen Yte har hårete mål om å skape 10 000 nye arbeidsplasser for de som har falt utenfor arbeidslivet innen 2025.

Publisert Sist oppdatert

Sosialt entreprenørskap er på full fart inn i eiendomsbransjen. Nå lanseres den nye ideelle organisasjonen Yte, med store ambisjoner om å få folk som står på utsiden av arbeidslivet inn i arbeid.

Serviceselskapet 4Service mener tiden nå er moden for å gjøre denne satsingen.

– Vår vekst og lønnsomhet skaper muligheter for å gjøre mer for samfunnet. Det siste året har vi ansatt 1000 nye medarbeidere, og 30 prosent av dem kom gjennom tiltak. Det har vært en berikelse for oss som selskap å gjøre dette. Det gjør noe med holdningene, stoltheten og prestasjonene i organisasjonen. Våre ansatte ønsker imidlertid at vi skal gjøre mer og dette skaper intern stolthet og bygger kultur, sa adm. direktør Tor Rønhovde i 4Service da den nye satsingen ble presentert på Oslo Urban Arena.

Han vil satse på et samarbeid med andre aktører i eiendomsbransjen for å skape en rask endring.

– Vi har derfor valgt å bidra med startkapital til YTE. Det er en ideell organisasjon som skal bidra til sosial bærekraft, sier Rønhovde.

Det er Øystein Aurlien som skal lede YTE. Han inviterer nå hele eiendomsbransjen på å bli med på å skape denne bevegelsen. Målet er å skape 10 000 nye jobber innen 2025.

– Ifølge NAV står hele 700 000 arbeidsføre nordmenn utenfor. Hver fjerde 25 åring i Norge står utenfor utdanning og arbeidslivet og det er de vi vil begynne med, sier Aurlien.

Han legger til at alle som ønsker å yte noe skal få være med.

– Utover høsten har vi samtaler med de sentrale aktørene vi håper og tror vil delta aktivt i oppstarten, og deretter vil de konkrete leveransene komme fortløpende, sier Aurlien.

Knut Halvor Hansen dro i gang med sosialt entreprenørskap gjennom Bevisste. Yte skal baseres på læringen fra den satsingen.

– Bevisste legges nå ned, samtidig som Knut Halvor Hansen stiller seg fullt og helt bak den nye satsingen. Det gjør også en rekke andre aktører, slik som Norsk Eiendom, Senter for Eiendomsfag og Estate Media. Så er vi også i samtaler med noen andre sentrale aktører, for å få med hele eiendomsbransjen, sier Aurlien.

Se mer om sosialt entreprenørskap her når Estate Play ser nærmere på Nettverk etter soning:

Powered by Labrador CMS