Karriere:

ADVOKAT: Tidligere Solon-sjef Stig Bech går tilbake til yrket som advokat. – Det føles bra, sier han. (Foto: CF-Wesenberg/Kolonihaven.no)
ADVOKAT: Tidligere Solon-sjef Stig Bech går tilbake til yrket som advokat. – Det føles bra, sier han. (Foto: CF-Wesenberg/Kolonihaven.no)

Nå har Stig Bech fått ny jobb

Stig L. Bech har signert for Wiersholm og blir partner i advokatfirmaet fra nyttår av. Han går da inn i firmaets eiendomsteam, som ledes av Tom Rune Lian.

Publisert Sist oppdatert

Bech har tidligere jobbet i Finanstilsynet og Nordea, og har vært partner i Wikborg Rein og BAHR. Siden februar 2019 har Bech vært CEO i Solon Eiendom. Nå vender han tilbake til advokatyrket.

– Dette gleder jeg meg til – veldig, sier Bech.

– Det føles bra å gå tilbake til en bransje jeg både kjenner og liker. Men også tiden i Solon har vært spennende. Jeg har fått jobbe med en entusiastisk stab og ambisiøse eiere i en omfattende industrialisering, og tatt en sterk merkevare videre i størrelse, geografisk utbredelse og organisering.

- Etter gjennomføringen av den jobben har jeg tenkt på om jeg skulle gå videre på nye industrielle engasjementer, eller gå tilbake til advokatvirket. Etter en kort tankeprosess falt valget på det siste alternativet, sier Bech.

– Wiersholm har kraftfulle planer for å styrke sin eiendomseksponering. I Wiersholm vil jeg i helhet vie tiden til klienter og arbeid med transaksjoner, partnerskap og eiendomsutvikling. Wiersholm er et av Norges aller fremste advokatfirmaer, kjent for sin ledende fagkompetanse og gode samarbeidskultur. Firmaet har et team av dyktige eiendomsadvokater hvor jeg kjenner flere godt fra tidligere. Dette blir rett og slett gøy!

– Vi er glade for å få en av Norges mest erfarne og kunnskapsrike eiendomsadvokater med på laget. Stig har unik kompetanse og en posisjon i eiendomsbransjen som vil styrke fagmiljøet vårt og ikke minst vår kapasitet til å gi klientene markedets beste bistand, sier Morten Goller, Managing Partner i Wiersholm.

Tom Rune Lian leder eiendomsteamet i Wiersholm og ser også frem til å få Bech med på laget.

– Wiersholm har over tid opplevd vekst i eiendomsoppdrag, og vi har flere spennende prosjekter i vente som vi ser frem til å få Stig med på. Stig har en unik markedskunnskap, faglig innsikt og en teft for gode løsninger, som vil bidra til å skape merverdi for våre klienter. Med Stig på laget vil vi utgjøre en enda større forskjell, sier Lian.

- Vennskapelig Solon-exit

27. august meldte Solon Eiendom at Bech ville fratre som administrerende direktør fra og med 1. september og at styret overlot roret til Andreas Martinussen. Marthinussen ledet Solon frem til Bech tok over i februar 2019. Bech gikk i september over i en rolle som spesialrådgiver i selskapet, og vil fortsette med dette frem til han starter i Wiersholm 1. januar 2021.

- Kan du si mer om grunnen til at du gikk av som leder i Solon?

– Som det står i børsmeldingene om lederskiftet og i uttalelsene som Simen (Simen Thorsen, styreleder i Solon Eiendom, red. anm.) og jeg ga, er dette en naturlig avrunding av mitt «oppdrag» i Solon. Den viktigste delen av min hovedoppgave med industrialiseringen var gjort, og vi ble på aller mest vennskapelige vis enige om en endring.

- Men skulle ikke du satse på fiske i Nusfjord? Kjøpe en sjark? Var ikke dette en gyllen mulighet?

– Jeg har fortsatt altfor mye energi som må kanaliseres riktig, i mange år til. Nå vil jeg gå «all in» i Wiersholm. Livet som advokatpartner kan være hektisk, det vet jeg det meste om etter mange flotte år blant annet i BAHR, men – noe fiske i Nusfjord skal jeg alltids få tid til.

I forbindelse med ansettelsen av Stig Bech som konsernsjef i Solon Eiendom, ble det kjent at han ville motta en bonus i form av en engangsutbetaling ved tiltredelsen.

Bonusen var på 27,9 millioner kroner, som i henhold til avtalen skulle reduseres dersom Bech fratrer før det er gått fem år. Bech startet som konsernsjef i Solon 1. februar 2019, og han var dermed ikke i nærheten av å være i selskapet i fem år.

- Hva skjer med denne bonusen?

- Børsmeldingene fra Solon gir all informasjon Solon skal gi. Så vil informasjon for øvrig følge av regnskaper og mine ligningstall når de i tur og orden blir offentlige, svarer Stig Bech.

Powered by Labrador CMS