Aktuelt:

TRER AV: Stig Bech fratrer som CEO i Solon Eiendom. 
(Foto CF-Wesenberg/Kolonihaven)
TRER AV: Stig Bech fratrer som CEO i Solon Eiendom. (Foto CF-Wesenberg/Kolonihaven)

Fratrer som Solon-sjef

Solon Eiendom melder i en børsmelding i dag at selskapet og Stig L. Bech har blitt enige om en endring i arbeidsrelasjonen fra 1. september.

Publisert Sist oppdatert

Bech fratrer som CEO, men opprettholder tilknytningen til selskapet som spesialrådgiver. COO Andreas Martinussen går tilbake i sin tidligere stilling som administrerende.

Selskapet oppgir at Solon Eiendom i Bechs tid som CEO har gjennomført en industrialisering, både hva gjelder størrelse, geografisk fotavtrykk og organisering.

- Tiden i Solon har vært ekstremt givende, sier Bech i en kommentar til Estate Nyheter.

- I tillegg til den alminnelige ledelsen har min oppgave vært å etablere og gjennomføre en strategi med betydelige vekst. Vi har tatt Solons kjerneverdier om kvalitet i arkitektur og design, og latt disse grunnelementene få vokse geografisk og i samlet volum – uten å gjøre kompromisser i målet om å produsere den foretrukne boligen.

- Det har vært intenst, men utelukkende positivt, i tett og entusiastisk samarbeide med eiere og stab. Vi har sammen etablert nye arbeidsverktøy, kjøpt store tomtevolumer i Lørenskog og Nordre Follo, kjøpt Kruse Smith Eiendom og integrert porteføljen på Sørvestlandet midt i korona-tiden, etablert ny miljøprofil og finansiering. Nå er mye av denne jobben gjort og Solon er klar for å fortsette den viktige jobben med å få maksimalt ut av tomtebanken.

- Vil du fortsatt være engasjert for Solon?

- Ja, jeg vil ha en begrenset stilling som spesialrådgiver og gjennom det bidra i noen overordnede prosesser, blant annet den strategiske prosessen rundt salget av tomtebanken.

- Og hva ellers – mer tid til fiske i Lofoten?

- Det kunne vært en tanke, svarer Bech.

- Men nei, det er mye energi som skal kanaliseres – så jobbing blir det. Jeg vil se litt på noen muligheter som allerede foreligger, men for en gangs skyld skal jeg unne meg en ukes luksus for å tenke ordentlig på alternativene. Det kan bli en spennende øvelse.

Styreleder Simen Thorsen sier i tillegg:

- Solon har vært heldige som har hatt med seg Stig på denne viktige etappen av vår industrialisering. Han har vært viktig både for utforming av strategi og gjennomføring av vår vekst i tråd med styrets ambisjoner. Stig skal også være med videre i arbeidet med sentrale oppgaver. Samtidig er det flott å ha suksesjon i egne rekker. Andreas har fått tid til å arbeide seg inn igjen i Solons portefølje – og allerede satt preg på selskapet gjennom den viktige rollen som ligger i å styre hele produksjonsbildet. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

Stig Bech fikk tildelt to millioner opsjoner i Solon Eiendom. Dette ga ved ansettelsen som administrerende direktør rett til å tegne seg for aksjer i selskapet til kurs 30 kroner per aksje. Nå vil 1,4 millioner av disse bortfalle.

Bech sitter dermed igjen med 600.000 opsjoner. Disse opsjonene kan utøves i perioden fra 1. september 2020 til 1. januar 2021, opplyser selskapet.

Powered by Labrador CMS