Bolig:

FULL STOPP I BÆRUM: Det foretas ingen gjennomgang, vurdering eller behandling av søknader så lenge det midlertidige forbudet mot tiltak varer, heter det i et brev fra Bærum kommune til innbyggerne i kommunen. Ill. foto

Nå er bygge- og deleforbudet vedtatt i Bærum

Her er listen over tiltak som rammes.

Publisert

22. august i år ble det kjent at Bærum kommunes Planutvalg ønsker å følge etter Oslo kommune, og det ble varslet at det ville bli sendt ut et varsel om midlertidig forbud mot enkelte tiltak som omfatter nye boenheter, jf. plan- og bygningsloven § 13-1.

Planutvalget har behandlet saken og vedtak er nå fattet, fremgår det av et brev som er sendt ut til berørte hjemmelshavere. Forbudet omfatter midlertidig forbud mot følgende tiltak:

· Enebolig, ny

· Tomannsbolig, ny

· Tilbygg med ny boenhet

· Underbygg med ny boenhet

· Påbygg med ny boenhet

· Oppdeling av bruksenhet (boenhet)

· Sammenføyning av bruksenheter (boenheter)

· Deling av eiendom for boligformål

· Sammenføyning av grunneiendommer for boligformål

· Arealoverføring mellom boligeiendommer

Vedtaket gjelder eiendommer avsatt til boligformål (alle bebygde eiendommer avsatt til boligformål over 799 kvadratmeter, og alle ubebygde eiendommer avsatt til boligformål over 600 kvadratmeter, hvor det kan oppføres ny boenhet/nye boenheter.

I forhold til forhåndsvarselet sendt i begynnelsen av september, endrer planutvalgets vedtak virkningsdatoen for midlertidig forbud mot tiltak. Midlertidig forbud mot tiltak gjelder bare søknader innsendt fra og med 3. september 2022.

- Søknader innsendt fra og med 3.9.2022 stilles i bero inntil kommunestyret har vedtatt ny kommuneplanens arealdel. Det foretas ingen gjennomgang, vurdering eller behandling av slike søknader så lenge det midlertidige forbudet mot tiltak varer, heter det i brevet fra kommunen.

- Det løper ingen behandlingsfrist for søknader så lenge det midlertidige forbudet varer. Behandlingen av søknader innsendt fra og med 3.9.2022 starter når ny kommuneplanens arealdel er vedtatt. Søknader blir da behandlet på grunnlag av arealformål og bestemmelser i ny kommuneplanens arealdel. Det vil bli gitt anledning til å endre søknader, slik at de blir i samsvar med ny kommuneplanens arealdel. Søknader som er i strid med ny kommuneplanens arealdel, vil bli avslått. Kommunestyrets vedtak om ny kommuneplanens arealdel vil foreligge i løpet av første halvår 2023, fremgår det av brevet.

Powered by Labrador CMS