SKAL VOKSE: Geir Tellefsens minilagerselskap Flexistore har store ambisjoner om vekst.
SKAL VOKSE: Geir Tellefsens minilagerselskap Flexistore har store ambisjoner om vekst.

Minilager-selskap henter 70-100 mill.

Flexistore er i kraftig vekst og vil hente mellom 70 og 100 millioner kroner i ny egenkapital.

Publisert

– Pareto kjører en fundraising for å hente inn 100 millioner kroner. Herav kommer 75 millioner kroner fra nye eiere, mens eksisterende investorer som Brødrene Jensen, Pegasi, UFI og Montinvestor investerer ytterligere 25 millioner, sier Geir Tellefsen, CEO i Flexistore.

Ifølge Pareto Securities kan Flexstore tilrettelegge for bedre økonomiske vilkår for eiendomseiere, samtidig som kundeopplevelsen og kostnadseffektiviteten forbedres. Lagerløsningene til selskapet er selvbetjent.

Det legges opp til kraftig vekst i minilagerselskapet. I løpet av 2022 skal Flexistore ekspandere med 20 nye avdelinger, og ved utgangen av året er planen å ha 27 avdelinger over hele Norge. Nå letes det aktivt etter nye lokasjoner utenfor Oslo-området.

– De nye norske avdelingene kommer blant annet i Stor-Oslo, Bergen, Tromsø, Stavanger og på Sørlandet, sier Tellefsen.

Flexistore har også ambisjoner om å bli et globalt selskap de neste par årene.

– Pengene skal brukes på ekspansjon i Norge, men også i Danmark, Sør-Afrika og USA. Det planlegges for nye avdelinger både i København, Cape Town, Johannesburg og New York. Det vil også brukes penger på videreutvikling av vår ledende teknologi innen minilagerdrift, utdyper Tellefsen.

Han forteller at Flexistore i dag er den eneste fulldigitale lagerløsningen som tilbys i Norge, der kunden kan administrere hele kundeforholdet sitt via en oversiktlig app.

Bærekraftig samarbeid med eiendomseiere

– Det å benytte eksisterende bygninger som står tomme fremfor å bygge nye lagerlokaler, er i tråd med Flexistores bærekraftmål. Miljøpåvirkningen blir langt mindre ved å utnytte eksisterende ressurser.

For å nå målene sine jobber Flexistore tett med eiendomseiere gjennom revenue share-avtaler. Dette sørger samtidig for at huseierne oppnår en 20–50 prosent økning i leieinntekter, sammenlignet med hva som ellers ville vært mulig.

– Eiendomseiere får en betydelig økning i avkastningen dersom de samarbeider med Flexistore, forklarer selskapets administrerende direktør.

Powered by Labrador CMS